İtalyan Ayakkabı Federasyonu eski Başkanı Giorgio Aquilina, gözündeki şikayetler nedeniyle İtalya'da göz doktoruna gittiğinde kendisine katarakt ameliyatı önerildi. Ülkesinde katarakt ameliyatı olmak yerine, tercihini Türk doktorlarından yana kullanan Aquillina internet üzerinden yaptığı araştırmada Türkiye'nin göz ameliyatlarında çok başarılı olduğunu öğrendi ve İstanbul'a geldi. Dünyagöz Hastaneleri'ne gelerek gözlerini muayene ettiren ve katarakt ameliyatı olan Aquillina'ya tek göze multifokal mercek uygulaması yapıldı.
HİZMETE HAYRAN KALDI
İtalyan hasta Giorgio Aquilina Görüşümün bozulduğunu fark ettiğim zaman hem ülkemde hem de diğer ülkelerde katarakt ameliyatı ile ilgili araştırmalar yaptım. İnternetten yaptığım araştırmalar sonucunda Türkiye'ye ve Dünyagöz'ün verdiği hizmete hayran kaldım. Op.Dr. Baha Toygar tarafından uygulanan tek göze multifokal mercek uygulaması çok ilgimi çekti. Şu an çok mutluyum. Türkiye'ye geldiğimde hastaneyi ve hizmeti o kadar beğendim ki otel yerine hastanede kalmayı tercih ettim. Seneye tekrar gelerek öteki gözümün katarakt ameliyatını olacağım dedi.
İLERİ TEKNOLOJİ 4 YILDIR UYGULANIYOR
Multifokal mercekler ile hem yakın hem de uzak gözlüğü kullanmaya gerek kalmadan görüş avantajı sağlıyor. Op.Dr. Baha Toygar ileri teknoloji ürünü olan multifokal mercek ameliyatlarının hastanelerinde 4 senedir uygulandığını belirterek, Multifokal lens ile tedavide son gelişme, katarakt hastalarında ve katarakt olmayan ama yakın gözlüklerinden kurtulmak isteyen hastalarda ameliyatın sadece tek göze yapılabilmesi. Multifokal lensler ilk çıktığındaki anlayış her iki göze de muhakkak bu lenslerin takılması yönündeydi. Oysa bugün, daha önce bir gözünden katarakt ameliyatı olmuş ve o gözüne standard bir lens takılmış kişilerin diğer gözüne rahatlıkla multifokal lens takabiliyoruz. Hastalar bu şekilde de yakını gayet iyi görüyorlar. Elbette iki gözünde birden kataraktı olan kişilerin yine iki gözüne de multifokal lens yerleştiriyoruz. Tek göze multifokal lens uygulamasını ayrıca hiç kataraktı olmayan, uzak gözlüğü kullanmayan ama yakın gözlük de takmak istemeyen kişilere de uygulayabiliyoruz dedi.
KRİZ HASTA SAYISINI ARTIRDI
Dünyagöz Hastaneler Grubu Genel Müdür Yardımcısı Selin Peker ise yurt dışından ülkeye gelen hasta sayısının Avrupa'daki kriz ile birlikte arttığına dikkat çekerek şunları söyledi; 2008 yılını 20.000 yabancı hasta ile kapattık. 2009 yılında hedefimiz Avrupa'da 6 klinik daha açmak olacak. Artık yabancı hastalıkların gözde sadece lazer için değil diğer hastalıkların tedavisi içinde ülkemizi tercih ettiğini görmek çok güzel. Gözde referans ülke haline geldik.