Kurulduğu 2004 yılından bugüne kadar 80 geminin bakım ve onarımını yapan Karadeniz Gemi Tersanesi'nde ürettiği 9. gemiyi Hollanda'ya törenle uğurladı. Törende konuşan Kaymakam Günaydın, "Ünye'ye yapmış olduğunuz istihdam katkısından ve Ünye'nin adını dünya denizcilik tarihine yazdırdığınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Karadeniz Gemi A.Ş'yi bünyesinde barındıran Altıntaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan ise, "2004 tarihinde kurulmuş olan tersanemizde bugüne kadar yaklaşık 80 geminin bakım onarımının yanı sıra 8 adet gemi inşası tamamladık. Bugün burada denizle buluşacak olan tamamı Türk mühendis ve işçiliğiyle inşa edilmiş olan 135 metre uzunluğunda, 11.45 eninde, 5.90 metre draft özelliğine sahip Bv klaslı olan gemimizi denize indirirken ayrı bir gururu da yaşamaktayız. Atamızın Samsun'a çıktığı gün olan 19 Mayıs'ı karşılandığında da çok büyük mutluluktur. Çünkü, bugün onun bize emanet ettiği cumhuriyetin ilk kuruluşunda söylediği 'Denizcilik Türk'ün büyük ülküsü olmalıdır' sözünü yerine getirmiş bulunuyoruz. Bundan dolayı da çok mutluyum" diye konuştu.
Hollanda Rensen firmasının yetkilisi Mr. Vim Dressen de, "İlk başlarda yapacağımız anlaşmalar için çok dikkatli idiler, Hollanda'yı ziyaretlerinden sonra aramızdaki güven neticesinde daha çok anlaşmalar yapacağımızdan eminiz. Çünkü firmamız Türkiye'de ilk olarak Kan ailesiyle bir anlaşma yaptı ve bu da ne kadar isabetli bir karar aldığımızın bir göstergesidir" şeklinde konuştu.