Kar ve şiddetli yağmur geliyor

Balkanlar'dan gelen soğuk havayla birlikte İstanbul'da bugün karla karışık yağmur, Pazartesi ve Salı günü ise kar bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, halen İstanbul ve çevresinde süren yağışların, il genelinde kuvvetli olmak üzere bugün karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar biçiminde olmasının beklendiği bildirildi. Kentin son 1 hafta süresince toplam 80 ila 100 kg/metrekare yağış alması dikkate alındığında, yaşanabilecek yerel su baskını, taşkın, toprak kayması ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, kuzeybatı kesimler ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Haberleri