Kamuya 14 milyar TL aktarıldı

7 yılı aşan süredir KİT Komisyonu Bankacılık Alt Komisyon Başkanlığı yapan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Ziraat Bankası A.Ş ve iştiraklerinin 2008 yılı hesaplarının denetimi ve faaliyetlerinin ele alındığı komisyon çalışmalarını tamamladı.

Genel Müdürlük binasında, iktidar ve muhalef temsilcisi komisyon üyesi milletvekilleri, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Bankacılık Grup Başkanı ve Üyeleri, Hazine, BDDK, Maliye'den görevli temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan vekili ve üyeleri ile Genel Müdür, üst yönetiminin de hazır bulunduğu denetim çalışmalarında, öncelikle Bankanın ülke çapında vermiş olduğu hizmet, üstlendiği misyon ve günümüz itibariyle geldiği durumu, gelecek dönemlere ilişkin çalışmaları üzerinde duruldu.

GÜVEN ORTAMI OLUŞTU
Komisyon Başkanı Ahmet Yeni; "Yaşanan küresel mali krizin olumsuz etkileri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de belli ölçüde tesirinde bırakmıştır. Ancak bu olumsuzluklara ve yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen, ülkemiz ekonomisindeki dengeli gidişat ve piyasalardaki güven ortamını sürdürmekteyiz" dedi.

ZİRAAT BANKASI İLERLEDİ
Ziraat Bankası'nın geçmişteki durumu ile kıyaslanamayacak kadar önemli ölçüde ilerleme ve gelişme gösterdiğine değinen Yeni, bankanın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, özel sektör ile birlikte bütün vatandaşlarımızın, kamuyla veya özel sektörle, kendi özel işlemleriyle ilgili olarak tüm mali ve parasal ilişkilerini yürütebildikleri, mevduat ve tasarruflarını değerlendirdikleri, uygun şartlar ve kolaylıkla kredi ve finansman olanaklarına ulaştıkları, yurt içinde ve yurt dışında yaygın bankacılık hizmetine ulaştıkları, en ücra köşeden merkeze kadar, yurt dışındaki tüm şube ve temsilcilikleriyle her geçen gün mali ve yapısal olarak büyüyen ve gelişen bir devlet bankası durumuna getirildiği sözlerine ekledi. Ziraat Bankasının, sektördeki yarışta hiçbir zaman rekabet, kazanç ve çalışma şartlarından geri bırakılmadığını, hatta sektörün öncüsü bir kuruluşu durumuna getirildiğini ifade etti.

100 MİLYAR TL'Yİ AŞAN İLK TÜRK BANKASI

Ziraat Bankası'nın yaşanan krize rağmen; büyümeye devam ettiğini, toplam aktiflerinin 2009 yılı sonunda geçen yılın aynı dönemine göre sektör ortalamasının 5 puan üzerinde yüzde 19 oranında artarak 124.5 milyar TL'yi aştığını belirten Yeni, bankanın aktif büyüklüğünün 100 milyar TL'yi aşan ilk Türk bankası olduğunu da sözlerine ekledi. Yeni, sözlerinin sonunda “Türkiye ekonomisini güçlendirmek, Dünyada ve çevremizde yaşanan ekonomik krizlere, bunalımlara karşı ülkemizi korumak, Güçlü bir bankacılık, gelişmiş bir ekonomi ile büyüyen Türkiye'yi ortaya koymaya devam etmekteyiz” dedi.

GÜNCEL Haberleri