Kadınlar bizim için değerlidir

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Trabzon Valiliği ile Trabzon Belediyesinin ortak programı çerçevesinde Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde program düzenlendi.

Kadınlara yönelik olarak verilen mikrokredi uygulamaları ile Trabzon'daki Toplum Eğitim Merkezlerinde eğitim gören kadınlara sertifikalarının verildiği törene Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kadın Platformu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla tüm kadınların gününü kutlayarak başladığı konuşmasında “Dünya Kadınlar Günü, 8 Mart 1857 de Amerika`da bir fabrikada çıkan olaylar sonucu 129 insanın hayatının kaybetmesi ile bunların birçoğunun kadın olması nedeniyle kutlanmaya başlayan ve 1910 yılında da Avrupa`da ilan edilen bir gündür. Dünyada kadınlarının her şeyin temelinde olduğunu simgeleyen bir gündür” şeklinde konuştu.

İSLAM'DA DA EŞİTLİK VAR

İslam dini kadınlara en güzel hakları verdiğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Kur'anı Kerim erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır” diyerek insanlığa eşitlikçi yaklaşım göstermeleri noktasında emir veriyor” dedi.

KADIN VEKİL SAYISI ARTMALI

1934 yılında Kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilmesinde sonra 1935 yılında yapılan seçimde 18 kadın milletvekilinin meclise girdiğini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu gün mecliste 46 milletvekili var. Bu sayı artmalıdır” diye konuştu

GÜNCEL Haberleri