İtalyan gelinin davası iyice karıştı ...

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülmiş halde bulunan İtalyan Pippa Bacca'nın davası dün ortaya çıkan Adli Tıp raporundan sonra iyice karıştı.

Raporda Bacca'ya en az iki kişinin tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Bunun ortaya çıkmasının ardından bugün görülen davanın seyri değişti. Bugüne kadar duruşmalarda 'tecavüz edip öldürdüğünü' itiraf eden sanık Murat Karataş bugün ifade değiştirdi ve ''Beyaz bir minibüsteki 5 kişi beni İzmit Tüneli'nde sıkıştırdı. Beni bayıltıp Bacca'yı öldürmüşler. Tehdit ettiler, suçu üstlendim'' dedi.


Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” istemiyle yargılanan tutuklu sanık Murat Karataş (39), “Pippa Bacca”nın ablası müşteki Antonia Giuseppina Beatrice Pasgualina Di Marineo, avukatı Mehmet Eke katıldı.

Daha önce suçunu itiraf eden sanık Karataş, bu duruşmada ifadesini değiştirdi. “Pippa Bacca”yı yolda gördüğünü, elinde Ankara yazan tabela bulunduğunu söyleyen Karataş, “kendisini arabama aldım, otobana çıktık, daha sonra tünele girdik. Arkamızdan bir minibüs geliyordu, selektör yapınca durduk. Minibüsten inen ellerinde tabanca olan 3 kişi yanıma geldi. Gözümü açtığımda ormanlık alandaydım. Bacca da çıplak vaziyette yatıyordu, ağzı burnu kan içindeydi, ölmüştü. Olay üzerime kalmasın diye cesedini çalılıklara bıraktım” dedi.

TÜRK HALKINA KIRGIN DEĞİLİZ



Pippa Bacca'nın ablası Antonia Giusepinna Beatrice Pasgualina Di Morineo, Türk halkına kırgın olmadıklarını, ancak aklının köşesinden bu tür suçlar için en küçük düşünce geçirenlere örnek teşkil edecek bir karar çıkmasını beklediğini söyledi. Bu arada Pippa'nın ablası ile Milano'dan birlikte çıktığı arkadaşı, onun yarıda kalan barış yürüyüşünü de devam ettirme kararı aldı.



İtalyan ailenin avukatı olan Mehmet Eke'nin dün yaptığı ve Pippa Bacca'ya Murat Karataş'ın yanı sıra ikinci bir kişinin daha tecavüz ettiğinin DNA tesbitiyle anlaşıldığını, üçünkü kişinin de olabileceğini söylemesi üzerine ayrı bir seyir kazanan davaya bugün Kocaeli Adliyesi'nde devam edildi.



Bugünkü duruşmaya Pippa Bacca'nın ablası Antonia Giusepinna Beatrice Pasgualina Di Morineo de katıldı. Duruşma öncesi, yeminli tercüman Fuat Serdaroğlu aracılığı ile soruları cevaplandırdı. Çantasında, İtalyanca "Pippa'yı çok seviyoruz. Nedenini bana sorun. Çünkü hala kalbimizde yaşıyor" yazısı bulunan Antonia Giusepinna Beatrice Pasgualina Di Morineo, dava ile ilgili olarak ikinci kez Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak gazetecilerin sordukları soruları şöyle cevaplandırdı:



'TÜRK HALKINA KIRGINLIĞIMIZ YOK'



"Birden fazla kişinin tecavüz etmiş olabileceğini biz de düşünmüştük. Adli Tıp Kurumu'nun raporu ile ilgili bilgileri biz de öğrendik. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Malesef olmaması gereken bir şey oldu. Yola çıkarken hiç bir endişemiz yoktu. Ben de otostop yaptım. Hiç olumsuz bir şey düşünmüyorduk. Türkiye'ye karşı kırgınlığımız da olmadı. Türk polisinin de çok iyi ve etkin çalıştığını gördük. Türk halkına karşı kesinlikle kırgınlığımız yok. Çünkü halk bize çok iyi davrandı. Adaletin çok iyi işleyeceğini umut ediyoruz. Ama aklının köşesinden bu tür suçlar için en küçük düşünce geçenlere örnek teşkil edecek bir karar çıkmasını umut ediyorum."



SERGİ VE YARIM KALAN YÜRÜYÜŞ



Antonia Giusepinna Beatrice Pasgualina Di Morineo, ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Verona'da bir sergi açılacağını, burada Pippa Bacca'nın yürüyüş sırasında çekilmiş fotoğrafları ile iki gelinliğin yeralacağını da söyledi. Di Morineo ayrıca, Bacca'nın Milano'dan birbilkte yola çıktığı ve İstanbul'da ayrıldıkları arkadaşı Silvia Moro ile birlikte onun yarıda bıraktığı barış yürüyüşünü bıraktığı yerden yeniden başlatmayı düşündüklerini de söyledi.



Haberleri