Tekkeköy Belediyesi Eğitim Kültür Merkezinde yürütülen kursların yıl sonu sergisine Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kuzu, Halk Eğitimi Müdürü Halil İbrahim Kılıç, daire amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurs hocaları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar 'Belediyemiz ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl toplam 46 kurs açıldı. Açılan kurslarımızda toplam 769 kursiyer kurs görerek sertifika almaya hak kazandı. Bugün burada bayanların bir yıl boyunca yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünleri gezip göreceğiz. Bayanların yapmış olduğu bu ürünler ailelerine de gelir getirecek aile ekonomisine katkı sağlayacak boyuta getirmek için bir çalışma yürütmeyi de planlayacağız. Bizim asıl amacımız bir meslek edindirme kurs merkezi oluşturmak. Bunun için çalışmalarımıza başladık. Eğitim kültür merkezi binası ve köprübaşı mahallemizdeki eski tekel tütün depolarını meslek edindirme kurs merkezine çevireceğiz. Böylece işsiz geçlerimize işkur işbirliğinde meslek edindirme kursları açarak sanayicinin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanı yetiştireceğiz. Bugün bu kurs merkezinde bayanların yapmış olduğu çalışmalar tüm erkeklere de örnek teşkil edecektir' dedi.
Açılışın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Daha sonra bağlama kursundaki çocukların hazırladığı konser yapıldı. Öğrencilerin hazırladığı bağlama eşliğindeki konser büyük alkış aldı. Kokteylin ardından program son buldu.
Çay mahallesine Doğalgaz müjdesi
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar Çay mahallesine doğalgaz müjdesini verdi
Yıllardır doğalgaz verilemeyen çay mahallesine önümüzdeki günlerde doğalgaz çalışmaları başlatılacak. Togar 'bu gün burada size çok büyük bir müjde veriyorum. Yıllardır çay mahallesine doğal gaz ile ilgili sözler veriliyordu. Ama doğalgaz, imar ve çeşitli nedenlerden dolayı mahalleye getirilemiyordu. Biz seçim çalışmalarımızda söz verdik geçmiş belediye başkanının söz verip çözemediği doğalgaz sorununu seçimden hemen sonra hallettik. İşte seçim zamanındada söylediğimiz gibi bu ve bu gibi sorunları sadece güçlü iktidar çözer dedik ve çözdük. Çay mahallesi halkımıza hayırlı uğurlu olsun.
HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
Tekkeköy Belediyesi ile İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğü işbirliğinde Tekkeköy Belediyesi Eğitim Kültür Merkezinde yürütülen kursların yıl sonu sergisi yapıldı.
İlk yorum yazan siz olun