Sadece Ağustos ayında benzine 3 defa zam yapan Hükümet Dünyada Norveç'ten sonra en pahalı benzin kullanan ikinci ülke olmamızı da başarmıştır. ''dedi.
TÜKETİCİLERİMİZİN SIRTINA KORKUNÇ BİR YÜK BİNDİRİLMİŞTİR
Son zamlarla benzinin fiyatını 4.58 TL.ya taşıyan Hükümet 10 Ocak.2012 tarihinden bu yana akaryakıta 9 defa zam yaparak bugüne kadar en fazla zam yapan Hükümet unvanını kimseye kaptırmamakta kararlı olduğunu göstermiştir diyen Yaktı,''2000 yılından bu yana benzin % 534.5 oranında, motorin % 583.7 oranında artırılarak 12 yılda tüketicilerimizin sırtına korkunç bir yük bindirilmiştir. Hükümet akaryakıttan alınan vergi oranlarını düşürmemekte ısrar etmekte, bu sayede tüketicilerimizin sırtından çok yüksek bir gelir elde etmektedir. Tüketicilerin Evrensel haklarından olan Ekonomik Çıkarlarının Korunması için Hükümet ve Devletin tüketime arz edilen mal ve hizmetlerin ucuz, kaliteli ve ulaşılabilir şekilde tüketicilere sunulmasını sağlaması temel görevidir. AKP Hükümeti bu görevi yerine getirmemekte, aksine devamlı yaptığı zamlarla tüketicilerimizin ekonomik çıkarlarını zedelemektedir. ''diye konuştu.
BU GİDİŞE DUR DEMEK İÇİN ÖRGÜTLENMEMİZ ŞART
Çağrıda bulunan Yaktı,''Değerli tüketiciler, akaryakıta yapılan zam bundan sonrasında her tür tüketim maddesine zam yapılmasını getirecektir. Bir yandan Dünyanın en pahalı benzinini kullanan 2. ülke olmaya devam ederken, diğer yandan Dünyada en yüksek oranda dolaylı vergi ödeyen tüketiciler olmaya devam ediyoruz. Bu gidişe DUR DEMEK için örgütlenmemiz, biraraya gelerek zamları protesto etmemiz şarttır. Aksi halde bugün yakınıp, yarın unutarak zamlara devam edilmesini sağlamış olacağız.TÜKODER olarak tüm tüketicilerimizi derneğimizde örgütlenmeye, sesimizi yükselterek haklarımızı aramaya çağırıyoruz.''dedi.
Bekir DURAN
Hükümet zam rekortmenliğine devam ediyor
Tüketiciyi Koruma Derneği Samsun Şube Başkanı Sema Onar Yaktı,''İktidara geldiğinden bu yana iğneden ipliğe her türlü tüketim maddesine rekor zamlar yapan Ak Parti Hükümeti özellikle akaryakıt zammında Dünya rekorunu elinde tutmaya devam etmektedir. .
Yorum Yap
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.