HAZIR KITA

Trabzon Belediyesi, kış aylarında aşırı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı tüm tedbirleri aldı.



Trabzon Belediye Fen İşleri ve Destek Hizmetler Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan ve 285 personelin görev alacağı koordinasyon merkezinde, karla mücadele çalışmalarını 5 greyder, 7 adet lastikli loder, 9 adet kar bıçaklı kanal kazıyıcılı loder, 2 adet mini loder, 1 adet kar küreme kamyonu, 2 adet tuz serme aracı, 6 adet su tankere olmak üzere toplam 33 araç ile sürdürecek.

Buzlanmaya karşı 150 ton çabuk eriyen göl tuzu ile 100 ton solüsyon alan belediye, acil servis ve hastane önlerinde buzlanmayı önlemek için daha önce tüm kamu hastanelerine ilk etapta 5'er çuval tuz dağıtmıştı. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kar yağışı ve buzlanmaya karşı her türlü tedbirleri aldıklarını belirterek, “Yoğun kar yağışlarında birinci hedefimiz ana arterlerin açık tutulması. Tali ve ara yolların açılmasını ikinci aşama olarak planladık. Bu dünya genelinde geçerli olan bir yöntemdir. Aşırı buzlanmaya karşı da gerekli önlemleri aldık. Belediye Fen İşleri ve Destek Hizmetler Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan koordinasyon merkezinde görevli personelimiz 24 saat görev başında olacak” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri