HAYDE HORONA

Geleneksel hale getirilen ve Atatürk Kültür Merkezi nde her yıl düzenli olarak yapılan Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri nin ev sahipliğini bu yıl Erdoğan Bayraktar yapacak.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ve Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bakan Bayraktar, “Bu tarz etkinlikler insanları birbirlerini yakınlaştırır” dedi.

Büyükşehir sözü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon etkinliklerinin her yıl Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 24 Şubat'a denk getirildiğine dikkat çekerek, “Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği bir kenttir Trabzon. Bu yıl haziran ayına kadar Trabzon'un büyükşehir olmasıyla ilgili kanunu Meclis'ten geçirmeyi hedefliyoruz. Haziran'a yetişmediği takdirde yılsonuna kadar bu kanun Meclis'ten geçecek” dedi.

Ekonomiye katkı

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ise kent etkinliklerinin büyük bir önemi olduğunu ve ekonomiye de ciddi yansımalarının olduğunu belirterek, “Tüm şehirlerin bunu yapması gerekiyor. Bu etkinliklerin arttırılarak devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Daha önce ev sahipliğini ben üstlenmişim. O dönem TOKİ Başkanı olan Erdoğan Bayraktar bize büyük destek vermişti. Şimdi de ev sahipliğini üstleniyor. Kendisine teşekkür borçluyuz” dedi.

Gelir burs olacak

Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül, etkinlikler kapsamında yarın 19:30'da Ankara Ticaret Odası Konser Salonu'nda Volkan Konak konseri ile Sunay Akın Söz Gösterisi'nin düzenleneceğini belirterek, “Kuzeyin Uşakları Horon Ekibi sahne alacak. Etkinlikler kapsamındaki tek ücretli izlenebilecek organizasyon olan bu konser ve gösterinin geliri Trabzon Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak aktarılacak” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri