HASTAYIM DEDİM İNANMADINIZ

Adnan Bahadır

AK Parti de yaşanan aday adaylıkları nihayet önceki gece saat 21.30'da sonuçlandı, bu konuda başından beri yaptığımız tespitlerde sadece tek bir ilçede yanıldık onun dışındaki tüm ilçelerde isabet kaydettik, bu işleri yaparken kimseye yakın durmak veya uzak durmak adına değil doğruları yazmak adına bu tespitlerde bulunmuştuk. Yaptığımız tespitlerden ötürü aday adaylarından ve bazı okurlarımızdan bize kızanlar oldu, hatta bazıları yazdıkları yorumlarda dediklerin çıkmaz ise gazetecilik mesleğini bırakacak mısın? diye sordu, biz kimseye kızmadık, herkes kendine yakın aday adaylarının aday olmasını isteyebilir doğal hakkıdır, aday adaylarının da kendilerinin olması için onlara destek mahiyetinde yazı yazmamızı istemeleri kadar doğal bir şey yoktur ancak biz yaptığımız mesleğin gereğini yerine getirmek adına kimseye yakın veya uzak durarak değil, siyasi öngörülerimizi göz önüne alarak olabilecekleri en doğru bir biçimde siz değerli okurlarımızla paylaşmaya çalıştık. Şayet kendimize yakın isimlerin aday olmalarını istemiş olsaydık çok daha farklı isimleri yazmamız gerekirdi ama o zaman mesleğimize ve siz değerli okurlarımıza ihanet etmiş olurduk. Örneğin, İlkadım ilçesindeki aday adaylarının bize en yakın olanı yaklaşık yirmi yıllık dostumuz olan Ahmet Okuyucu'dur. Ancak hiç bir tahminimizde onun ismini yazmadık, bunu yapma nedenimiz Ahmet Bey'in adaylığına karşı bir duruş olmadığını beni tanıyan herkes bilir, biz bu teşkilatın ve Vekillerin Ahmet Okuyucu ismine adaylık noktasına şans tanımayacaklarını çok iyi bildiğimiz için aday olacağını telaffuz etmedik. Ahmet Okuyucunun aday olması halinde herkesten çok oy alacağını bu şehirde yaşayan herkes bilir ancak siyasetin cilvesi böyle bir şey işte.


Aday adaylıkları ilk başladığı günden bu güne dek İlkadım ilçesi ile ilgili adayın Erdoğan Tok olacağını ısrarla yazdık ve dediğimiz de çıktı. Atakum İlçesi ile ilgili ilk yarış başladığında Hüseyin Dereli ismi çok öndeydi, şanslı olabileceğini de ciddi anlamda düşünmekteydim ancak Hüseyin Dereli kardeşim bana kızmasın ama bu süreçte nerede ise hiç çalışmadı desem abartmış olmam, seçim çalışmakla alınır, çalışmadan aday olan varsa söyleyin de biz de bilelim. Hüseyin Dereli bu süreçte gazetelere haber yaptırmadı, reklamları piyasada hiç yoktu, billboardlarda, totemlerde resimlerini göremedim, belki kendi kendine gittiği yerler vardı ama bunu kendisinde başka bilen yoktu. Ekonomik durumu müsait olmasaydı anlayabilirdim ancak altında lüks araç, ekonomisi düzgün bir arkadaş olmasına rağmen piyasada nerede ise hiç yoktu, bunu birkaç kez kendisine hatırlatmış olmama rağmen “Ağabey merak etme gereğini yapıyorum” dedi ama gereğini yapıp yapmadığını siz takdir edin. Siyaset tamamen gösteriş sanatıdır, piyasada olacaksınız, herkes sizden bahsedecek, siz şartları zorlarsanız Vekiller ve teşkilat gereğini yapmak zorunda kalır. İshak Taşçı bu süreçte mükemmel bir performans gösterdi, köy, kent demeden çalıştı, geçtiğimiz Perşembe günü henüz adaylar açıklanmamıştı, Ahmet Okuyucu'nun amcası vefat etmişti, İshak Taşçı ta Kavak'a cenazeye gelmişti işte siyaset böyle yapılır aferin İshak kardeşime işi biliyor kendisini takdir ettim.


Adem Bektaş da çalıştı, piyasadaydı, bir hayli uğraş verdi, çalışmadı dersem hakkını yemiş olurum, ancak daha önce Belediye Başkanlığı makamında otururken o koltuğu kaybettiği için aday yapılmadığı kanaatindeyim, zira Adem Bektaş'a iki Demir ile Ahmet Yeni ciddi anlamda Genel Merkez'de destek vermiş olmalarına rağmen aday olamamıştır. Bunun tek nedeni söylediğim gibi iktidarda olduğu halde Belediyeyi kaybetmesi olduğu kanaatindeyim. Siyaset yapan insanlar makamda iken onu oraya getirenlerle ters düştüklerinde ya siyaseti bırakıp benim gibi gazetecilik yapacaklar veya bir daha siyasetin kıyısından köşesinden geçmeyecekler. Adem Bektaş'ı 2004 yılında Atakum da aday yapan iradeyle ilk olarak Merkez ilçe seçimlerinde ters düştü hatta o kadar enteresandır ki İshak Taşçı Merkez ilçe Başkan adayı olduğunda Adem Bektaş'ı ziyarete gittiğinde Adem Bektaş O'na benden söz ederek Kayınçoma olan yakınlığım nedeniyle beni bitirmek için elinden geleni yapacağını söylemiş, bunu İshak Taşçı bana söylediğinde beynimden vurulmuşa döndüm, zira benim o günlerde Adem Bektaş ile en ufak bir problemim olmadığı gibi elimden geldiği kadar ona iyilik yapmaya çalışıyordum, Adem Bektaş o günlerde yaptığı bazı hataların bedelini bugün ödediğini de unutmamalı.


Canik'te aday adaylarının tamamı mükemmel bir performans gösterdiler ancak mevcut Başkanların tamamı yeniden aday gösterildiği için Osman Genç aday oldu. Osman Genç'in Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı nedeniyle Milletvekillerinin ve Büyük Şehir Belediye Başkanının adaylığına karşı olduğu herkes tarafından bilinmekte olmasına rağmen ben Genel Merkezin aday yapacağından her zaman emindim. Kaldı ki Osman Genç'e Vekillerden bir kısmı ve İl Teşkilatı destek vermiş olsaydı kesinlikle Büyükşehir adayıydı ama önümüzdeki süreçte Osman Genç teşkilat bazında çok şeyler yapacağını düşünmekteyim. Tekkeköy'de Hasan Togar isminin adaylık sürecinde şanslı olacağını ancak mevcut Başkanın mübadil Togar'ın da mübadil olması nedeniyle yerli veya Doğu Karadeniz kökenli adayın tercih edilmesinin daha doğru olacağını yazmıştım yine aynı fikrimdeyim. Çarşamba'da mevcut Başkan'ın devam edeceğini yazmıştık, Terme'de Şenol Kul'un aday olacağını, Salıpazarı'nda da mevcut Başkan ile devam edileceğini söylemiştik. Ancak Ayvacık da eski ilçe Başkanı Kemalettin Bey'in aday olabileceğini mevcut Başkan'ın bazı davaları nedeniyle adaylıkta değerlendirilemeyebileceğini yazmıştık ancak, Genel Merkez eski Belediye Başkanlarından hiç birisini değiştirmediği için mevcut Başkan aday oldu. Bu süreçte bizi tek yanıltan ilçe Kavak ilçesi olmuştur, bunun nedeni de sevgili kayınçomun iş ortağı olan Salih Çelik'i aday yapabilmek için bir hayli uğraş verdiğini bilmemdi. Ancak son rötuşlar yapılırken İlkadım da ki sıkıntıyı aşabilmek adına Kavak'ı feda ettiği kanaatindeyim, zira İlkadım da İhsan Kurnaz ve Mehmet Kurt'un oğlu Genel Merkez'de ciddi anlamda bastırmaktaydılar, bu nedenle İlkadım'ı kurtarmak için Kavak'ı feda ettiğini düşünüyorum. Ancak bu çok isabetli oldu bu sayede İlkadım'da da Erdoğan Tok'un şansının yükseldiği kanaatindeyim. Diğer ilçelere gelince diyemiyorum çünkü yine bana ayrılan yer bitti, şu gazete patronu bana izin verse de!..... tam sayfa yazsam sizce nasıl olur? Zira bana ayrılan yer yetmiyor işte ispatı şehrin batı yakasına sıra gelmeden bana ayrılan yer bitti. Ben size her zaman hastayım diyorum inanmayanlarınız oluyor aha da dediklerim çıktı şimdi ne olacak ona da siz karar verin. Kalın sağlıcakla

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.