Göçerler Dertli mi Dertli

Amasya'nın Göllü Bağları Mahallesi mevkiinde ikamet den Çingeneler kendileri ile hiçbir kurum ve idarecinin ilgilenmediğini belirterek yetkililerin bu işe çözüm bulmalarını istiyorlar.

ÜÇÜNCÜ SINIF İNSAN MUAMELESİ YAPILIYOR
Amasya'nın Göllü Bağları Mahallesi mevkiinde yaşayan yaklaşık 200 Çingene sefalet ve pislik ile iç içe yaşam savaşı veriyor. Dilencilik ve at arabacılığı ile geçimini sağlayan göçerler “ Yaklaşık 6 yıldır burada kalıyoruz. Elektrik ve suyumuz var. Her vatandaş gibi ödemelerimizi de yapıyoruz ama her vatandaşın yararlandığı haklardan yararlanamıyoruz. Sadece seçim zamanı hatırlanıyoruz. Bizlerde vatana askerlik yapıyoruz. Bizlerde Türk Vatandaşıyız ama bizlere ikinci hatta üçüncü sınıf insan muamelesi yapılıyor. Bizler ailemizin geçimini at arabacılıkla sağlıyoruz ama mevcut belediye bizim at arabası ile çalışmamızı yasakladı. Şu anda ne iş yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerden bize acil yardım etmelerini istiyoruz” dediler.

ODUN KÖMÜR TALEBİ
Yerleşim yerlerinin sel ağzı olduğunu ve eskiden çöp dökülen yer olduğunu söyleyen göçerler, “Burada hepimiz hastalıktan kurtulamıyoruz, çocuklarımız bulaşıcı hastalıklar yüzünden okula gidemiyor” diye sitem ettiler. Ayrıca hiçbir yakacak yardımı alamadıklarını belirten göçerler, “Kışın ısınmak için ne yakacağımızı bilmiyoruz, eğer bize odun kömür verilmezse mecburen yanımızdaki ormanı kesip yakacağız” dediler.









BÖLGE ve İLÇELER Haberleri