Girişimcilik yok

Samsun'da işsizliğin önemli bir sorun olduğunu belirten AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, iş arayan gençlerin ise vasıfsız ve girişimcilikten uzak olduğunu ifade etti


Samsunlu gençlerin genelde işsizlikten yakındığını hatırlatan AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, iş isteyen gençlerin girişimcilikten uzak ve tamamen vasıfsız olduğunu söyledi. Samsunlu gençlerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri gerektiğinin altını çizen Şahinoğlu, Samsun'un büyük bir kent olmasına rağmen, büyük şehirlerin sahip olduğu sanayi ve turizm gibi özelliklere de sahip olmadığını ifade etti.
DAR DÜŞÜNÜYORLAR
Kendilerinden iş talep edenlerin tek düşüncesinin sigortalı bir işte çalışmak olduğunu vurgulayan Şahinoğlu, Samsunlu gençlere dar düşünmemeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. Hükümet tarafından verilen iş kurmaya yönelik kredilerin riski göze alabilecek gençler tarafından kullanıldığına dikkat çeken Şahinoğlu, “Gençlerimiz dar düşünüyorlar. Bir sigortalı işe girebilmenin derdindeler. Oysa Samsun'da mevcut yatırımlar bellidir. Buralarda ne kadar sigortalı güvenlik elemanı istihdam edebilirsiniz? Gençlerimizin girişimci olmaları ve hükümetin iş kurmak için sunduğu kredileri kullanarak, verilen parayı en iyi şekilde değerlendirmenin yollarını aramaları gerekir. Gençlere bu konuda Kalkınma Ajansı ve STSO'nun bünyesinde bulunan kurumlar yardımcı olmaktadır. Önemli olan nitelikli olmak ve o özelliklere uygun işe girebilmektir” diye konuştu.
HAYATTAN KORKUYORLAR
Gençlerin hazıra ve hazza olan alışkanlıklarından vazgeçerek, eksik oldukları konularda sektörlerin istediği niteliklere sahip olmak için çalışmaları ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğinin altını çizen Şahinoğlu, “Bu kadar ilkokul, ortaokul ve lise mezunu gencin istihdam edilmesi büyük bir sorundur. Önemli olan sektörlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede ve yeterli donanımda olmaktır. Bunun için gençlerimizin, açılan meslek edindirme kurslarına gitmeleri gerekiyor. Hangi iş kolunda çalışmak istiyorlarsa, o iş kolunun gerektirdiği vasıflara sahip olmaları gerekir. Kaynak yapmasını bilmeyen birisine, al bu kaynakçıdır diyemezsiniz” diye konuştu.

GÜNCEL Haberleri