Son zamanlarda birçok ülkeyi tehlikeye sokan domuz gribi virüsünün seyahat olanaklarının gelişmesiyle hızla yaygınlaştığını belirten Gülçiçek,virüsün özellikle sonbaharla birlikte Türkiye'de de etki alanını genişteceğine dair hem Sağlık Bakanlığı'nın hem de sağlık kuruluşlarının açıklamaları bulunduğunu ifade etti.
"OKULLARDA BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇİLMELİ"
İlimizde 250 bini aşkın öğrencinin ilk ve orta öğretimde öğrenim görmekte olduğunu vurgulayan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Kenan Gülçiçek:"Bu noktada okullarda alınacak önlemler büyük önem kazanmaktadır.Virüsün yaygınlaşmasının önlenmesi ve öğrencilerimizin ve eğitim emekçilerinin bu virüse karşı dayanıklılıklarının artırılması için her iki Bakanlık,konuyu özel olarak ele almalı ve eğitici çalışmaların yanında okullarda gribin etkilerini yaygınlaştıracak fiziksel ortamlarda gerekli temizlik ve hijyen özlemlerini de derhal almalıdır."şeklinde konuştu.
"BİR GÜNLÜK İŞ DEĞİLDİR!"
30 Ekim gününü tatil ederek okulların dezenfekte edileceği üzerinde duran Gülçiçek:"Milli Eğitim Bakanlığı 30 Ekim gününü tatil ederek okulların dezenfekta edilmesi sorununu çözemez.Bu bir günde olacak iş değildir.Bu uygulama virüsün yayılmasını özlemek için süreklilik ister.En az haftada iki ya da üç defa okulların ilaçlanması gerekmektedir.Milli Eğitim Bakanlığı bunun için de okullara yeterli yardımcı hizmetli personel görevlendirmesi yapmalıdır.Milli Eğitim Bakanlığı,zor şartlarda eğitim-öğretim yapan okulların temizlik giderlerini velilerin sırtına yıkmaktan vazgeçmelidir.Temizlik ve malzeme giderleri devlet tarafından karşılanmalıdır.Öğrencilerimiz ve eğitim emekçilerinin sağlığını tehdit eden söz konusu salgın karşısında,birkaç hafta önce okulların kapatılmasına gerek olmadığını söyleyenlerin şimdi tek çare olarak okulların kapatılabileceğinden söz etmeleri ise,üzerinde düşünülmeye değerdir.Domuz gribine karşı gerekli önlemler derhal alınmalı ve bu önlemler eğitim yaşamını olumsuz düzeyde etkilemeyecek şekilde gündeme gelmelidir."dedi.
M.Ali ORMANCI