Gençler sırtlayacak
Hedeflerinin ikinci yerel yönetimler iktidarı olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz, 2009'a özellikle gençlerle birlikte ciddi ve bilinçli bir hazırlık içinde olduklarını söyledi .
AK Parti Samsun İl Başkanı Ali Akyüz, 2009 yerel seçimlerinde Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Yerel siyasetin demokrasinin en önemli unsuru olduğuna inandıklarını belirten Akyüz, özellikle gençlerin 2009'dan sonra ülke sorumluluğunu sırtlayacakları bir politika çizeceklerini kaydetti.
AK Parti'nin kuruluşunda halka hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı sözünü verdiklerini ifade eden Akyüz, geride bırakılan yıllara bakıldığında değişen çok şeyin olduğunu söyledi. Akyüz, "Kuruluşunun 7. yılını geride bırakan AK Parti'de iktidar yıllarıyla birlikte hiçbir şey eskisi gibi değil. Ekonomiden siyasete, dış politikadan sosyal hayata kadar bir dönüşüm projesini gerçekleştirmeye, başarmaya devam ediyoruz. Bu başarımızı 2009'da da devam ettireceğiz" dedi.
"CİDDİ HAZIRLANIYORUZ"
"Kalkınma yerelden başlar" sloganıyla hazırlandıkları 28 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıktıklarının altını çizen Akyüz, hükümet olarak yönetimi merkezden yerele aktardıklarını kaydetti. Yerel demokrasinin gelişmesi adına büyük çaba sarfettiklerini vurgulayan Akyüz, "Merkezi yetkiler yerele aktarıldı ve kalkınma aşamaları birer birer yerine getirilmeye başlandı. Bu anlayışı ortaya koyan AK Parti, ikinci yerel yönetimler iktidarına, ciddi ve bilinçli bir biçimde hazırlanmaktadır. Yerel siyasetin, demokrasinin en önemli aşaması olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin kalkınmasına her ilin, ilçenin, beldenin, mahallenin, köyün ve daha ilerisini söylüyoruz her evin, bireyin yerel demokrasinin gelişmesi adına ne kadar büyük katkılar yapabileceğini ortaya koyacağız" diye konuştu.
"NÜFUSUMUZUN YARISI GENÇ"
Son nüfus sayımıyla 40 milyon genç vatandaşın bulunduğuna dikkat çeken Akyüz, açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi: "Nüfusumuzun yarısı yani 40 milyonu genç. O zaman ülkenin gelecek yönetim perspektifi içerisinde genç kardeşlerimizin, şehrine, mahallesine, ülkesine sahip çıkmasını sağlamak adına bir şeyler yapmak ve ciddi adımlar atmak durumundayız. Bu ülke sorumluluğunu omuzlarına alma ve geleceğimizi ileri taşıma adına bir sorumluluk olacaktır"
-----------------
Miraç Öztürk