Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üç ili kapsayan Karadeniz gezisi kapsamında Ordu'ya geçmek üzere özel uçakla saat 10:00'da geldiği Çarşamba Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, Hizbullah terör örgütü ile iktidar partisinin bazı milletvekillerinin ilişki içerisinde olduğuna ilişkin yargı kararları olduğu iddialarıyla ilgili olarak verdiği cevapta: "O yargı kararını Sayın Başbakan'ın alıp okumasını istiyorum. Daha sonra da milletvekillerini çağırıp Hizbullah ile nasıl ve hangi gerekçeyle iş birliği yaptığını sormasını isterim. Daha sonra da milletvekillerini çağırıp Hizbullah ile nasıl ve hangi gerekçeyle iş birliği yaptığını sormasını isterim, ses kayıtlarını da Sayın Başbakan' a göndereceğim" cevabını verdi".
BAŞKAN HAVAALANINI TERK ETTİ
Havaalanı'nda CHP Sinop Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay ve partililer arasında 'üslup' tartışması yaşandı. Çıkan tartışma nedeniyle, Terme Ambartepe Belde Başkanı Alaettin Gök alanı terk etti. CHP Sinop Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay uçak inmeden önce partilileri disiplinli olmadıkları gerekçesiyle uyararak , "Böyle genel başkan karşılaması mı olur? Genel başkan karşılamayı bilmiyorsunuz" dedikten sonra Ambartepe Belediye Başkanı Alaattin Gök'e dönerek "Senin burada işin yok" demesi üzerine bazı partililer tepki gösterdi. Ambartepe Belediye Başkanı Alaattin Gök ise Altay'a kızarak alanı terk etti. Partililerin tüm ikna çabalarına karşın Başkan Gök geri dönmeyeceğini belirterek alandan ayrıldı. Alana inen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra ayaküstü gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra parti otobüsüne binerek Ordu'ya hareket etti.
KALABALIK BİR PARTİLİ GRUP KARŞILADI
Kılıçdaroğlu'nu karşılayanlar arasında, Baykalcı olarak bilinen Samsun Milletvekili Suat Binici, Samsun Milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, Sinop Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül Sinop İl Başkanı Mustafa Acun ve Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar ve çok sayıda partili katıldı.
Doğuş ÖZDEMİR
Gazateci-yazar Can Dündar Kılıçdaroğluna eşlik etti.