Gazi'de Türkçe seferberliği

Gazi Belediyesi tarafından belde sınırları içerisinde hizmet veren işyerlerinin tabelalarındaki yabancı isimlerin Türkçe hale getirilmesine yönelik çalışması Meclis gündemine taşındı

Meclis gündemine taşınan Türkçe tabelalar konusunda yaptığı konuşmasında bir toplumun en önemli kültürel değerinin dili olduğuna dikkat çeken Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Türkçe'nin yozlaştırılmasının ve yabacılaştırılmasının önüne geçmek amacıyla esnafların tabelalarında Türkçe isim kullanmaları yönünde özendirilmesi gerektiğini söyledi. Bu anlamda sık sık esnaflarla bir araya geldiğini, çok sayıda esnafın bu düşünceye destek vererek isimlerini Türkçe olarak değiştirdiklerini kaydeden Başkan Kaldırım, meclis gündemine taşınan konunun Gazi Belediyesi Meclis Üyeleri tarafından da destek gördüğünü söyleyerek, "Esnaflarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Kendi öz dilimizde isimler kullanarak, Türkçe'nin yozlaşmasına ve yabacılaştırılmasına dur demelerini istiyoruz" diye konuştu.

Gazi Belediyesi'nin önümüzdeki günlerde bu konuda geniş içerikli bir projeyi hayata geçireceği ve esnafların tabelalarını Türkçe yapmaları için özendirici ve teşvik edici çalışmalar gerçekleştireceği öğrenildi.

GÜNCEL Haberleri