FUTBOL YOK GOL ÇOK

Ümit Gök

Son iki maçta kaybedilen 4 puan bize sıkıntı yaratır mı? Evet yaratır. İki maça baktığımızda kötü futbol ilerleyen haftalarda sıkıntı yaratır mı? Evet yaratır. 

Örnek, taraftarlar açısından baktığımız zaman sıkıntı yaratmış. Ortalama 15 bin seyirciye oynayan Yılport Samsunspor, Kırklareli maçınında gördük ki  taraftarını küstürmüş. 

Hadi futbol diyelim, Bahattin Köse ve İlyas  Kubilay Yavuz 18'de yok, maç kadrosuna alınmamış. Neden? Bu  karar bizi ilgilendirmez. Yönetimin ve hocanın kararıdır. 

İyi mi oldu  kötü mü oldu? Ben oynanan futbola ve alınan galibiyetlere bakarım. Son iki maçta oynanan kötü futbol neticesinde hocamız kendisine ve takıma reset atmış.

Devamlı oynayan Gökhan Meral kulübeye çekilmiş, Enes  İslam ve Oğuz Gürbulak takıma monte edilmiş. Maçın ilk yarısı itibari ile 40 dk kadar sadece orta alan mücadelesi vardı, hiç mi oyun yoktu? Evet yoktu.

Yalnız haklarını yemeyelim Enes İslam ve Ramazan Çevik kardeşlerimiz oyunu hareketlendirdiler. Caner Arıcı ve Guido Koçer onlardan istenen mücadeleyi yaptılar. Çakılı santrafor diye  tabir ettiğimiz duvar olma rakibe pres yapma ayağında top tutma görevini Atabey Çiçek iyi yaptı ve golünü de attı.

Her zaman söylediğim gibi, oyuna ağırlığımızı koyamıyoruz. İki pası bir araya getiremiyoruz. Ters top ve yön değiştirme varyasyonları yapamıyoruz. Üçüncü bölgede oyunu dikine oynayamıyoruz.

Kompakt futbol dediğimiz, takım halinde defans takım halinde hucum ve ilerde çoğalmaları hala yapamıyoruz. Çok kaliteli oyuncu gurubumuz olsa dahi bunları yapamayınca rakibe güven geliyor ve bu bize sıkıntı yaratıyor.

Bu gurupta rakibimiz olan Manisa Futbol Kulübü'nün ilk on birini bir çırpıda sayabiliyoruz. Fakat hala Yılport Samsunspor'un  ilk on birini sayamıyoruz. Rakip Kırklarelispor vasat takımdı, bir tane gol pozisyonu dahi yoktu kalecimiz yere dahi yatmadı. Bu gibi takımların oynadığımız futbolla başlarını döndürmemiz gerekir.

Bizler eleştiri anlamında yazıyoruz, bu hafta bu topçu iyi oynadı, onu niye koymadın, yarın öbürü oynadı diğeri  kötü oynadı... Bu sefer onu yerden yere vur . Yok kardeşim bu böyle olmaz, takım halinde iyi oynamamız lazım. 

Mesela örnek Enes İslam. Çok yetenekli. Dört seneden beri gözlerinin içine bakıyoruz. Artık istikrarı yakalaması lazım, yeteneklerini sergileyip her hafta üstüne koyarak bu takımın değişmezi olması gerekiyor.

Yükseliş mi derseniz? Evet yükseleceğiz.

Saygılar...

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.