Yapılan açıklamada, rakip takımın bazı taraftarlarının Batı Üst Tribünü’ne girdiğinin açıkça görüldüğü, bu kişilerin tespit edilmesine rağmen stat dışına çıkarılmadığı ifade edildi. Aksine söz konusu kişilerin polis çemberine alınarak 90 dakika boyunca korunup maçı izlemelerine izin verildiği savunuldu. Forza Şirinler, 6222 sayılı kanun ve E-Bilet uygulamasına dikkat çekerek şu soruları kamuoyunun gündemine taşıdı:
“Dost bir takımla oynanan maçta dahi hem ev sahibi hem deplasman tribünü kartı olan bir seyirci stada alınmazken, başka bir takım taraftarı nasıl olur da ev sahibi tribününe girebilir? Bu durum tespit edilmişken neden derhal dışarı çıkarılmamıştır?” Açıklamada, Samsunspor taraftarına yönelik uygulamalarla rakip takım taraftarlarına gösterilen tutum arasında çifte standart olduğu vurgulandı. Özellikle kritik maçlar öncesinde Samsunspor taraftarının en ufak bir olayda ceza ile tehdit edildiği hatırlatılırken, deplasman tribününe gelen araçların havai fişek ve torpil sokmasına, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da göz yumulduğu iddia edildi. Taraftar grubu, Spor Şube’nin görevini yerine getiremediğini savunarak şu ifadelere yer verdi: “Samsunspor taraftarına karşı sıfır tolerans gösterilirken, rakip tribünlere bu ayrıcalık hangi gerekçeyle tanınmaktadır? Forza Şirinler açıklamasını, yaşananları kabul etmediklerini vurgulayarak tamamladı. Taraftar grubu, yetkilileri görevlerini yapmaya, kamuoyunu ise yaşandığını iddia ettikleri bu hukuksuzluğun takipçisi olmaya davet etti. Yaşanan olaylara ilişkin resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.
Forza Şirinler’den sert tepki
Forza Şirinler Taraftar Grubu, Samsunspor - Trabzonspor maçında yaşananlara ilişkin sert bir açıklama yayımladı. Maç sırasında stat güvenliği ve uygulamalarla ilgili ciddi iddialarda bulunarak yetkilileri göreve davet etti.
İlk yorum yazan siz olun