Organizasyonda yaklaşık olarak 60 standla, Samsun il ve ilçeleri tanıtıldı
SADEF, tüm Samsunlu derneklerle bir araya gelerek İstanbul Feshane'de, önemli bir organizasyona katıldı. Organizasyonda yaklaşık olarak 60 standla, Samsun il ve ilçeleri tanıtıldı. Samsun'un özelliklerini yansıtmak ve Samsunluluk Lobisi oluşturmak amacıyla bir ereye gelen SADEF ve diğer katılımcılar, 60 standla Samsun'u İstanbullulara tanıttı. Feshane şenliklerine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, Metro Şirketler Grubu Başkanı Galip Öztürk, Samsunspor eski Başkanı Sezgin Gümüş, Yakakent Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Soylu ve Müdür Yardımcısı Kadir Çakır dışında çeşitli ilçelerin İlçe Belediye Başkanları, sivil toplum örgütleri ve dernekler katıldı.
YAKAKENT'E İLGİ BÜYÜKTÜ
Yakakent ve bağlı çevre köylerinin bir arada açtığı stand, Feshane Şenliklerinde ilgi gören standlar arasındaydı. İstanbul Yakakentliler Derneği, Yakakent Turizm Derneği, Yakakent Kalkınma, Spor, Eğitim ve Tanıtma Derneği, Büyük Kırık Derneği, Sarıgöl ve Karaaba-Çöküyan Derneği temsilcileri bir araya gelerek, Yakakentlilerin birlik ve beraberlik adına her türlü sıkıntıya katlanarak bu tür organizasyonların yanında yer alınması gerektiğini ifade ettiler.
ÖZTÜRK'TEN YATIRIM İSTEDİLER
SADEF organizasyonunda "Feshane Samsunlular tanıtım günlerinde İstanbul' da bir araya gelen Yakakentli dernek temsilcileri Gültekin Kullukçu, Ramazan Şensoy, Zafer Şahin, Mehmet İslam, Celal Danacı ve Muzaffer Koca, işadamı Galip Öztürk' den Turizm adına Yakakent' e yatırım yapmasını istediler. Galip Öztük ise, Biz Samsunculuk ruhunu her yerde her kesim ile paylaşıyoruz. Bizim içim Yakakent olmuş, Çarşamba olmuş, Kavak olmuş hiç önemli değil, istihdam, eğitim ve turizme önem veriyoruz. Bugüne dek hiçbir kurum ve kuruluş için geri adımımız olmadı. Proje dâhilinde dosya hazırlayıp, Yakakent için, bölgenin coğrafi yapısı doğrultusunda gerekli desteği vereceğiz" dedi.
ÖZTÜRK' Ü ÖVDÜ
Galip Öztürk'ten övgüyle söz eden Yakakent Kalkınma Spor, Eğitim ve Tanıtma Derneği
(YAK-SED) Başkanı Gültekin Kullukçu ise, "Bu organizasyonda ilçeler ve bir o kadarda şahıslar arasında kuvvetli bağlantılar kuruldu. Sayın Galip Öztürk ile Yakakent'in geleceğiyle ilgili sohbet etmek Yakakakentliler açısından elbette önemlidir. Bazıları bu tür organizasyonlara belki orada ne yapacağım diyebilir. Ancak, çeşitli vesileler ile bir araya gelmeyi beceremediğimiz sürece, hiçbir şekilde kentimizin ayakları üstünde durabilecek projelerin gündeme gelmesi de mümkün olmayacaktır" diyerek Öztürk'ün hayırsever bir kişiliğe sahip olduğunu ve bu nedenle Samsunluların sempatisini topladığını söyledi.