Fatih ve Reşadiye'ye hizmet sözü

Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, "Bundan sonra Fatih ve Reşadiye Mahalleleri, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında daha geniş kapsamlı hizmet görecek" dedi.

Kaldırım, yaptığı açıklamada, Fatih ve Reşadiye Mahalleleri'nin "fete Maruz Bölge" kapsamından Bakanlar Kurulu Kararı ile çıkartıldığını bildirdi.
Söz konusu iki mahallenin 1985 yılında yapılan incelemelerin ardından Afete Maruz Bölge olarak belirlendiğini ve bu nedenle yıllardır gelişim sağlanamadığını belirten Kaldırım, şunları kaydetti:
"Fatih ve Reşadiye Mahalleleri'nin heyelan bölgesi olarak geçmesi nedeniyle uzun yıllardır yeni yapılaşma yasaktı. Bu nedenle konutsal gelişimin sağlanamadığı mahallerimizin jeolojik etüt raporlarını hazırlattık. Yaşanan süreçte mahallelerimiz Afete Maruz Bölge kapsamından çıkarıltıldı. Göreve geldiğimiz günden itibaren toplu konut çalışmalarımız başta olmak üzere birçok farklı dalda beldemizin fiziksel gelişimini sağlayabilmek için önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Fatih ve Reşadiye Mahalleleri'mizin heyelan bölgesi olarak belirlenmesi, bu mahallelerimize gerekli yatırımların yapılmasını da engellemişti."
Kaldırım, bundan sonra Fatih ve Reşadiye Mahalleleri'nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında daha geniş kapsamlı hizmet göreceğini ifade etti.


GÜNCEL Haberleri