Süper Lig’de ve Avrupa’da son 10 maçta yenilgi yüzü görmeyen Samsunspor, milli maçlar nedeni ile verilecek araya moralli girmek istiyordu. Samsunspor’da her şey yolunda . giderken, tek can sıkıcı durum bu kadar formda olan bir takımdan Milli takım aday kadrosuna kimse çağırılmaması idi. Bu konuda Montella ve ekibi en azından aday kadroya bu şehri bu başarılarından dolayı onure etmek adına bir futbolcuyu çağırmalıydı. Herhalde Montella Samsun Ondokuzmayıs Stadyumunun DJ si olan Sevgili Erman Palancıoğlu aynı zamanda milli maçlarda maçın olduğu stadyumda Milli takım adına DJ lik yaptığı için Samsun’dan Erman var diye düşündü. Takdir kendisinin
Takımda sakatlıkları süren Bedirhan Çetin, Ebrima Ceesay, Olivier Ntcham, Afonso Sousa ve Tanguy Coulibaly kadroda yoklardı. Saat 17:00 de Kocaelispor Galatasaray Maçında Avrupa kupası yorgunluğunu Galatasaray’da görünce içimden bende işimizin çok zor olacağını düşündüm. Avrupa maçı, yorgunluk, çok üst üste maç oynama gerginliğini düşünürken Eyüpspor kulübünde de son şike olayları ile ilgili olarak kulüp başkanlarının soruşturma kapsamında gözaltında olması, bazı yöneticilerinin ifadeye davet edilmesi Eyüpspor futbolcularına direnç katar diye düşündüm.
Eyüpspor gerçekten de dirençli oyuna başladı. Ve hiç beklemediğim kadarı ile pres, top kapma süreçlerini izlerken yorgunluğun bedeli çıkacak diye kara kara düşünmeden de edemedim. Musaba çok net bir şekilde yorgun ve saha kenarına beni alın oyundan sinyalleri vermeye başladı. Sabırla pozisyon pozisyon golün gelmesini adeta beklemekten yorulduk. Stadyumda bence iyi bir seyirci vardı. Bu bekleme sürecinde tribünleri dikkatlice inceleme fırsatım oldu. Zaten uzatma dakikasından da oyunun çok durduğunu anlayabiliyorduk. Hakemlerimiz İngiltere ligini seyretmeleri gerekiyor. Her pozisyona faul, düdük gerçekten oyunu bitiriyor.
İkinci yarıya Teknik Direktörümüz Thomas REIS yaptığı iki değişiklikle başladı. Ve bu iki değişiklik oyunun kaderini değiştiren golü hazırlayan ve atan oldu. Galatasaray’dan kiralanan Eyüp Aydın iyi bir kumaş olduğu dokunduğu ve vurduğu toplardan çok rahat anlıyorsun. Ama şu milli maç arasında çok daha fazla çalışmalı izin falan kullanmadan belini biraz inceltmeli bence çok iyi ve temiz bir ayağı var. Golden sonra gerçekten görülmeye değer bir atmosfer vardı stadyumda beklenen gol 85.dakikada geldi. Dolu dizgin gidişe devam ediyoruz.
Arada sakatlıklardan kurtulursak takıma yeni girenlerde bu arayı iyi değerlendirirse bu öykü yeni bölümleri ile devam eder. Bence aradan sonra oynayacağımız ilk maç olacak Beşiktaş maçında Beşiktaş bizden daha çok düşünceli, bizden daha zor işi.
Bu hafta içinde maç yok ama tribünlerle ilgili bir yazı üzerinde çalışıyorum. Bence çok önemli bir konu yazım yayınlanınca bakalım farklı görüşler neler .
Kalın sağlıcakla.