Daha çok dana ve kuzu gibi körpe hayvan etinin tercih edilmesini tavsiye eden Yılmaz Kıcır, şu tavsiyelerde bulundu: "Etler dinlenmiş olmalı, rengi açık kırmızıdan, koyu kırmızıya kadar değişebilir. Taze et, bilinenin aksine serttir ve kesinlikle dinlenmiş olmalıdır. Etin duruşu toplu olmalı, kendini salmış olmamalı. Eğer et pelte gibi yayılmışsa içine su enjekte edilmiştir.
PEKİ ETİN FAYDALARI
Başta kas ve kemik sağlığı için gerekli olan mineral ve vitaminler içeren et, genel sağlık için faydalı besin kaynakları arasında yer alıyor. Et tüketimi, sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Et besleyici olduğu için vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi yüksek oranda sağlıyor. Emrah ŞAHİN