Aslankaya, yaptığı açıklamada, üzümde miktar ve kaliteyi artırmak için budamanın tekniğine uygun ve zamanında yapılması gerektiğini söyledi. Kış budamasında asmanın yaprağını dökmüş ve dinlenme döneminde olması gerektiğine dikkati çeken Aslankaya, "Bazı üzüm üreticilerimiz hasattan hemen sonra asma yaprağını dökmeden budama yapıyor. Zamansız yapılan bu budama, asmanın kış soğuklarından zarar görmesine neden olmaktadır. Bu dönemde asmada su ve besin maddesi faaliyeti devam etmektedir. " dedi.
Asmadaki budamanın yıllık sürgünlerin tamamen kahverengi olup odunlaştığı dönemden gözlerin uyanmasına 15 gün kalana kadarki dönemde yapılması gerektiğine anlatan Aslankaya, üreticilerimizin detaylı bilgiyi tarım ve orman müdürlükleri ile serbest ziraat mühendislerinden alabileceklerini kaydetti.