Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alevilik konusunda öneri getiren MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Tunceli'nin haritadaki yerini bile bilemeyeceğini söyledi. Erdoğan kendisine Alevilerden sana hayır gelmez başka kapıya diyen CHP lideri Deniz Baykal'a da, Sen Alevilerin bekçisi misin diyerek seslendi. Erdoğan, dün partisinin Meclis grup toplantısında muhalefetin demokratik açılımlardan korktuğunu belirterek Korkakların en büyük paranoyası barıştır. Kifayetsizlerin en büyük çekincesi demokrasidir. Bağnazların, çapsızların, jakobenlerin en büyük kaygısı özgürlüklerin gelişmesidir. Barışı, demokrasiyi tehlike olarak algılarlar dedi.
KURU HAMASETLE MİLLETİ KANDIYORLAR
Muhalefetin kendilerini bölücülük yapmakla suçladığını anımsatan Erdoğan, şunları söyledi: Bu seslerin yardakçıları karalama kampanyalarıyla milleti provoke etmeye çalışıyorlar. Bu türden sipariş haberlere kimse itibar etmiyor. Bugün bir tanesi yazıyor, 'siyasetçiler ne kadar az konuşursa ülke o kadar huzur buluyor' diyor. Siz köşe yazarları ne kadar az yazarsanız, ülke o kadar huzur buluyor. Eskiden köşe yazarı haftada bir yazı yazardı. Şimdi bunlar her gün yarım saatte bir köşe yazısı yazıyorlar. Anında sipariş, açık bir tahrikten başka bir şey değil Bunlar barış düşmanları, millet düşmanları, devlet düşmanları. Kimse bizimle milliyetçilik, cumhuriyetçilik, vatanseverlik yarışına giremez. Kuru hamasetle milleti kandırıyorlar. Vatanseverlik çaba, fedakarlık ve proje ister. Tembel, çapsız, kifayetsiz muhalefetten hiçbir ülkeye fayda gelmez dedi.
BAHÇELİ TUNCELİNİN YERİNİ BİLE BİLMEZ
Bahçeli'nin Alevilik konusundaki önerilerine de değinen Erdoğan, Bahçeli'nin Tunceli, Çorum ve çalıştığı Gazi Üniversitesi bünyesinde Alevilikle ilgili araştırma merkezi açıldığından bile haberinin olmadığını söyledi. Tabii Tunceli'de ne olduğunu, ne bittiğini Bahçeli bilmez ki, hayatında oradan geçmemiş. Haritadaki yerini de bilmez diyen Erdoğan ders kitaplarında Alevilik ve Bektaşilik'in yer aldığını söyledi.
İSVİÇRE YANLIŞ YAPMIŞTIR
İsviçre'deki minare referandumuna da değinen Erdoğan, insanların doğuştan aldıkları inanç özgürlüğünün referandum konusu yapılamayacağını söyledi. Erdoğan, şunları söyledi: İsviçre Başbakanı, İslamcı köktenciliği yasaklamayı hedeflediğini söylemiş. Cami minaresinin köktendincilikte ne alakası var. Bu tip konular referanduma götürülmez. Bunlar doğuştan verilmiş, alınmış haklardır. Cami, havra, sinagogun ahenk içinde varolabileceğini gösteren bir ülkenin Başbakanı olarak bunu söylüyorum. Her konuyu referanduma taşımak yanlıştır. Temel hak ve özgürlükler oylama konusu yapılamaz. İnsan hak ve hürriyetlerini, inanç özgürlüğünü referanduma sunamazsınız. İsviçre'de yanlış yapılmıştır.
ALEVİLER ARKA BAHÇENİZ DEĞİL
Demokrasinin güçlü olması için muhalefetin de güçlü olması gerektiğini kaydeden Erdoğan Kimsenin Türkiye'yi eksik muhalefete mahkum bırakmaya hakkı yok dedi. Milliyetçiyim, Cumhuriyetçiyiz diyenlerin sadece laf ürettiğini kaydeden Başbakan Bizi bu ülkeyi bölmekle suçlayan zevat, Sivas'ın ötesinde siyaset yapmaya çekiniyor diye konuştu. Erdoğan, Baykal'ın, Alevilerden sana hayır yok, başka kapıya sözüne karşılık, Baykal sen o kapının bekçisi misin, CHP'nin kapılarını kapatan sen değil misin. Ahmet Güryüz Ketenci'yi seçtirince hem Türk, hem sünni diye verdiğiniz beyanat unutulmadı. Aleviler sizin arka bahçeniz değil, olmayacak diye konuştu