En iyi 10 turşucudan biri Ordu’dan

Geleneksel lezzetlerin en iyisi yine geleneksel adreslerden çıkıyor.

Türkiye'nin en iyi 10 turşucusunu seçen Hürriyet Gazetesi, ilk 10'da Ordulu Vonalı Celal'e de yer verdi. İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'nın yanında Vonalı Celal, biri İzmir, biri İstanbul olmak üzere iki turşucuyu geride bırakarak, ilk onda sekizinci sıraya yerleşti. Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde “Vonalı Celal” olarak tanınan ünlü turşucu Celal Öztürk, yurt çapında oldukça şöhretli. 120'nin üzerinde, tamamen doğal bitki, bitki kökü ve meyvelerle turşu hazırlayan Öztürk, En son kapari ile gilaboru turşusunu da yaptı. 73 yaşındaki Vonalı Celal, turşularını yurt dışına bile gönderiyor. Vonalı'nın meşhur turşuları arasında Hamsi, galdirik, ahlat, üzüm, yumurta, karayemiş, melocan, ham erik, kaya koruğu, denizbörülcesi, alıç, şeftali, döngel ve sakarca turşularını bile bulabilirsiniz.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri