Emniyet bayramda göz açtırmayacak

İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşların arefe günü ve bayram süresini huzur ve sükun içerisinde geçirmeleri amacıyla alınan tedbirler kapsamında halkı bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

TEBBİRLER ALINDI
Tokat Emniyet Müdürlüğü il genelinde halkın Ramazan Bayramını huzur ve sükun içerisinde geçirmesini sağlamak amacıyla, arife günü ve bayram süresince halkın yoğun olarak bulunacağı alışveriş merkezlerinde, şehirlerarası otobüs terminalinde, cadde ve sokaklarda, Pazar yerlerinde, mezarlıklarda ve camilerde gerekli emniyet tedbirlerini aldı.

BAYRAM ÖNCESİNDE DE BAYRAMDA DA SIKI DENETİM OLACAK
Konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü binasında makamında bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, il teşkilatı olarak il genelinde bayram öncesi ve bayram süresi olmak üzere iki çerçevede tedbirler aldıklarını ifade ederek yasal izin kullanan personel hariç tüm personelin bayramda görev başında olacağını söyledi. Konuşmasına Tokat halkı ve basın mensuplarının bayramını kutlayarak başlayan Aydın, şöyle konuştu: “ Tokat Emniyet Teşkilatı olarak halkımızın huzurlu bir bayram geçirmeleri adına tedbirler aldık Bu tedbirleri iki çerçevede aldık. Bayram öncesi tedbirlere Cuma gününden başlayarak vatandaşlarımızın yoğun olarak yollarda bulunacağı göz önünde bulundurularak özellikle trafik konusunda tedbirler aldık. Gazi Osman Paşa bulvarında trafiğin tıkanmadan sürekli açık vaziyette bulunması için gerekli tedbirler alındı.”

HER 30 KM'DE BİR EKİP OLACAK
Sürücülerin ayrıca yaya trafiği konusunda da dikkatli olması gerektiğini söyleyen Emniyet Müdürü Aydın, ayrıca şehirlerarası yollarda her 30 km'de bir ekip olacak şekilde görevlendirme yapıldığını söyledi. Alınan asayiş ve trafik tedbirleri kapsamında 45 ekip ve 200 personelin görev yapacağını söyleyen Aydın, piyasaya sahte para sürme fırsatçılık ve yankesicilik, dolandırıcılık ve kapkaççılara karşı da dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyararak, her türlü şüpheli durumda vatandaşların 155 Polis İmdat hattını arayarak bilgi vermelerini istedi.

BAYRAMDA KRİTİK NOKTALARA DİKKAT!
Bayramlarda trafik kazalarında yaşanan artış nedeniyle özellikle trafik konusunda sıkı güvenlik önlemleri aldıklarını söyleyen Tokat Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Tokat genelinde özellikle kazaların yoğun olduğu kritik noktaları açıklayarak vatandaşları bu bölgelerde dikkatli olmaya çağırdı.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLECEK
Trafik canavarına kurban verilen vatandaşları sayısının özellikle bayram dönemlerinde gözle görülür bir artış yaşanması nedeniyle tedbirler alan ve güvenlik önlemlerini arttırılması çalışmaları Tokat Emniyet Müdürlüğü tarafından da tüm hızıyla devam ediyor. Tokat il genelinde kazaların yoğun olarak yaşandığı bölgeler ve alınan tedbirler hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, özellikle Erbaa'dan başlayarak Niksar, Reşadiye, üzerinden devam eden karayolu D-3 karayolu üzerinde özellikle uzun yoldan gelen sürücülerin Tokat'a ulaştıklarında yorgunluk ve buna bağlı olarak dikkatsizlik gibi nedenlerle zaman zaman kazalara neden olduğunu belirterek, “Bu bölgelerde yaz ayları boyunca da sürücüleri durdurup dinlendirdik. Bayram boyunca da bu bölgelerde sürücülerimizi durdurarak çeşitli broşürler dağıtacak ve yolda kendilerini bekleyen sıkıntılar hakkında bilgilendireceğiz” dedi.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri