Elma bahçelerini gezdi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ahmet Ahlatcı'ya ait Supra Tarım A.Ş.'ye ait elma bahçesini gezdi.

GENİŞ BİLGİ ALDI
Samsun yolu üzerindeki bodur elma bahçesine geçen Bakan Eker'e Vali Mustafa Toprak ile Milletvekilleri Agah Kafkas, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Ahmet Aydoğmuş ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de katıldı. Ahmet Ahlatcı tarafından karşılanan konuklar, envai çeşit elmanın sergilendiği tezgahı ilgiyle incelediler. Bütün ürünlerin Supra'ya ait bahçede yetiştirildiğini öğrenen Bakan Eker, bahçeyle ilgili daha geniş bilgi almayı ihmal etmedi.

ÇEŞİT ARTTIRILDI
22 işçinin 12 ay boyunca çalıştırıldığını, bir mühendis bir de işletme müdürü bulunduğunu belirten Ahlatcı, bahçedeki tüm ağaçların tam bodur olduğunu, fidan yetiştiriciliği de yaptıklarını, çeşidi artırdıklarını söyledi.Çorum'un iklim ve toprak yapısıyla flora bakımından elma yetiştiriciliğine çok uygun olduğunu kaydeden Ahlatcı, “Çorum'da bağ kültürü gelişmiştir. Ben dostlarıma bağ evi yapacağınıza tam bodur bahçeler düzenleyin önerisinden bulunuyorum. Hem memleket ekonomisine katkı sağlanır, hem haftasonları bahçelerde dinlenme olanağı sağlanır” diye konuştu.Kuleyi de gezdikten sonra elma hasadının yapıldığı alana geçen Bakan Eker ve konuklara elma çeşitleri ile ilgili de bilgiler aktarıldı. Milletvekili Kafkas “Elmayı yemesi güzel ama dalından kopartması daha güzel” diyerek işçilerle birlikte elma topladı. Kendisinden de elma toplaması istenilince Bakan Eker “Beni gülünç duruma düşüremezsiniz. Takım elbiseyle elma mı toplanır, önce uygun hale gelelim” diyerek ceketini ve kravatını çıkarttı. Ahlatcı'nın tuttuğu sandığa topladığı elmaları özenle yerleştiren Bakan Eker, bir yandan da bahçe ve içindeki ağaçlarla ilgili bilgi almayı sürdürdü.

ELMA SOYACAĞI İLGİ ÇEKTİ
Supra Tarım'a ait bodur elma bahçesini gezme sırasında Ahmet Ahlatcı tarafından konuklara elma ikram edildi. Elma soyacağı ile birkaç saniye içinde soyduğu elmaları ikram eden Ahlatcı, bir yandan da soyacak hakkında bilgi verdi.

KULE'DEN ÇORUM MANZARASI
Supra'nın bahçesinde bulunan kule Tarım Bakanı Mehdi Eker ve beraberindekileri fazlasıyla etkiledi. Kuleden bir süre bahçeyi ve Çorum'u izleyen Bakan Eker, yükseklik korkusu bulunan Milletvekili Agah Kafkas'a da takılmayı ihmal etmedi. Konuklar daha sonra objektiflere birlikte kule hatırası pozu verdiler.



BÖLGE ve İLÇELER Haberleri