Ekonomi Dünyası 1 Kasım sonuçlarını nasıl karşıladı

1 Kasım seçim sonuçları şüphesiz en çok ekonomiyi etkileyecek. İşte iş dünyasından 1 Kasım seçimleriyle ilgili yapılan açıklamalar...

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Seçmen, AK Parti'ye tek başına hükümet etme ve birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi vermiştir." dedi.


Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın 1 Kasım Milletvekili Seçimi sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirme şöyle:

"Seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Seçmen AK Parti'ye tek başına hükümet etme ve birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi vermiştir. Yapılan seçimde milletimiz, yüksek bir katılımla, iradesini, 4 partili bir Meclis'ten yana kullanmıştır.

Bir an önce seçim sürecini geride bırakıp, hükümetin göreve başlamasını bekliyoruz. En kısa zamanda barış ve reform süreci öncelikli yeni bir döneme girmeliyiz. Bu dönemde birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız. Kaybedecek vaktimiz yok."

İTO: HALK GELECEĞİNİ DÜŞÜNDÜ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi ilk sonuçlarını değerlendirirken, "Milletimiz seçim sandığında tek parti yönetimi ve istikrar iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyarak,

 

Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmıştır. Seçmenin sandık aracılığıyla verdiği güçlü mesajla Türkiye'nin önü açılmıştır. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır" dedi.

Başkan Çağlar tarihi bir seçim olduğunu belirterek, "Halkımız büyük bir çoğunlukla sandık başına gitmiş ve bu sayede milli irade yeni parlamentomuza yansımıştır.

    
İŞ DÜNYASI 'GELECEĞİ KURMAYI' TARTIŞACAK

Parlamentoda temsil edilecek tüm partilerimizi kutlarım. Ayrıca genel seçimlerden güçlü bir hükümet kurmayı sağlayacak güçlü bir oy oranıyla çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin her bir üyesini ve yönetimini tebrik ediyorum.

Ulusal ve uluslararası kamuoyu da görmüştür ki, Türkiye'de demokrasi bütün kurum ve kurallarıyla sağlıklı bir biçimde işlemektedir. Milletimize hayırlı olsun" diye konuştu.Sabah.com.tr

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri