"EKMEKLER ÇÖPE GİTMEMELİ!"
FIRINCILAR İSRAF ETMİYOR
Samsun'da bulunan 170 ekmek fırınında günde ortalama 450 bin ekmek üretildiğini belirten Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, "Samsun'da geçmiş yıllarda günde 65 bin ekmek çöpe gidiyordu. Çalışmalarımız doğrultusunda bu israfı biraz daha önleyerek 25-30 bine düşürdük. Fırınlarımızda fazlalık olan ekmekleri çöpe atmak yerine Kur'an kurslarına ve ihtiyaç sahibi kişilere vererek israfı önlemek adına çalışma gerçekleştirdik" şeklinde ifadelerde bulundu.
"EKMEKLER ÇÖPE GİTMESİN"
Çöpe giden ekmek sayısının yarı yarıya düşürülmesindeki katkılarından dolayı Yılmaz Yiğit'e teşekkürlerini sunan Samsun İli Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Altun, "Samsun genelinde bu derece fakir vatandaş varken duyarlı vatandaşlarımız ekmek israfı konusunda biraz daha duyarlı davranmalıdır. Fazlalık ekmekler çöpe atılacağı yerde durumu düşük ailelere verilmelidir. Samsun'da hemen her mahallede ekmek almakta bile zorlanan aileler var. Bu kişiler bu zorlukları yaşarken bir tane bile ekmek çöpe atılmamalı. Aileye 3 ekmek yetiyorsa 4 ekmek alıp hem bir liralarını hem de maddi açıdan kötü durumdaki ailelerin ulaşmada zorluk çektiği ekmeği çöpe atmasınlar" şeklinde konuştu.
"HASSAS DAVRANILMALI"
Çöpe atılan ekmek başına düşen 1 TL'nin bunun yerine yardıma muhtaç ailelere verilmesini istediklerini kaydeden Altun, "Her aile günde bir ekmeği çöpe atsa bu miktar ayda 30 TL yapar. Vatandaşlarımızdan beklentimiz çöpe giden 30 TL'nin düşük durumdaki ailelere iletilmesi ya da hiçbir ekmeğin çöpe atılmayarak bu gibi konularda kullanılmasıdır. Vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha hassas olmasını bekliyoruz" diye konuştu. Onur EMİRZA