ASKON Samsun Şube Başkanı Adnan Öz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başar, işadamları ile Samsun ekonomisinin problemleri ve çözüm yollarına yönelik fikir alışverişinde bulundu. Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Başar insanlara kendilerini ve siyasi görüşlerini daha iyi anlatabilmek için bir dizi ziyaretlere başladıklarını belirterek, yerel yönetimleri ziyaretlerinin ardından sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerine ise ASKON ile başladıklarını belirtti.
GÖÇ VEREN İLLER ARASINDA
Başar, Samsun'un 16 Büyükşehir arasından göç veren tek il olduğunu kaydederek, yeni teşvik yasasının d Samsun'un kaybettiklerini tazmin edemeyeceğini söyledi. Tarım şehri Samsun için devletin tarım politikasının yetersiz olduğunu da sözlerine ekleyen Başar, müteşebbislerin yatırım için cesaretlendirilmesi gerektiğini çünkü, tereddütlerin çok olduğu bir şehirden yatırımcının kaçtığını dile getirerek yatırımcıyı 'nazlı bir geline' benzetti. Başar şöyle devam etti; Devlet yatırımcının önündeki engelleri kaldırmazsa ve yatırımlar için uygun ortamlar oluşturmasa Samsun yatırımcılar için hiçbir zaman cazibe merkezi haline gelemeyecektir. Yatırımcının tereddütlerini gidermek ve onları şehrimize çekebilmek için Samsun için uygun bir ekonomi politikasına ihtiyaç vardır. Ne yazık ki bu anlamda olumlu herhangi bir adımın atıldığı görememekteyiz diye konuştu.
Ekonomisi iyi olmaya bir şehrin eğitim düzeyinin de iyi olmasının beklenemeyeceğini kaydeden Saadet Partisi İl Başkanı Nuri Başar, eğitimdeki problemleri çözebilmenin yolunun şehrin ekonomik durumun iyileştirilmesinden geçtiğinin altını çizdi.