Dünyada, ülkede ve bölgede barış

1 Eylül Dünya Barış Günü hakkında Özgürlük Dayanışma Partisi, düzenlediği konferansta barışın olduğu bir dünyada yaşayabilmek için "Dünyada, Ülkede, Bölgede Barış" dedi

Gazi sahnesinde gerçekleşen konferansta sosyalist ve devrimciler olarak barışın savunucusu olduklarını dile getiren Özgürlük Dayanışma Partisi üyeleri:"Biz biliyoruz ki barış istemek, barıştan yana olmak; antiemperyalizm bir muhteva ve mücadeleden geçer" şeklinde ifadelerde bulundu. Konferansta katılımcı olarak konuşma yapan Hakan Tahmaz, "1 Eylül Dünya Barış Günü tüm insanlığın barış içinde olmasının her sene atılan bir adımıdır. Günden güne insanların çözüm ve barış içinde olacağı ve her sene 1 Eylül'de buna şahit olacağımızı şimdiden belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

'ÇÖZÜM VE BARIŞ' İÇİN BÜYÜK BİR UMUT!
Konferansta dile getirilen bir diğer konu ise Hükümetin 'Demokratik Kürt Açılımı' oldu."Barış deyince bu ülke topraklarında yaşayan herkesin aklına ilk gelen 'Kürt sorunu',yani yıllardır insanların kendileri tarafından seçilmeyen, etnik aidiyetleri yüzünden birbirine düşman olup boğazlaşarak her iki halkın bağrında onulmaz yaralar açan sorun oldu.Hükümetin nedenleri ne olursa olsun,oldukça kararlı göründüğü 'demokratik' açılım süreci,başta Kürt halkı olmak üzere toplumun geniş kesimlerinde çözüm ve barış için büyük bir umut yaratmış durumda."şeklinde yapılan açıklamalarda hükümetin demokratik açılım süreci değerlendirildi.

TÜRKİYE'NİN DEMOKRATİK DEVRİM SÜRECİ TAMAMLANMAMIŞ
Düzenlenen konferansta bir diğer gelişme ise "Türkiye emperyalizme bağımlı bir ülkedir. Ve Tanzimat'tan bu yana neredeyse her şey dış dinamiklerin etkin olduğu süreçler içerisinde olagelmiştir. Kürt sorununun kendisi de tarihsel açıdan bakıldığında Türkiye'nin demokratik devrim sürecini tamamlamamış olmasının bir sonucudur. Bu yüzden demokrasimiz de çarpık bie şekilde gelişmiştir" şeklinde yapılan konuşma oldu. Özgürlük Dayanışma Partisi, Türkiye'nin demokratik devrim sürecini tamamlamamış olduğu ve bu nedenle demokrasinin çarpık şekilde geliştiği yönünde açıklamalarda bulundu.

KALICI ÇÖZÜM:"MEVCUT DEVLET YAPISI KÖKTEN DEĞİŞMELİ"
Konferansta son olarak çözüm yollarının farlılık gösterebileceği ve herkesin kendine göre bir çözümü olabileceğini ifade eden Özgürlük Dayanışma Partisi şunları söyledi; "Tüm sorunların çözümünde herkesin kendine ait çözüm fikirleri mevcuttur. Özgürlük Dayanışma Partisi'ne göre çözüm; bugünkü devlet yapısının kökten değiştirilerek, en küçük yerel birimlerden başlayıp, her bölgede yaşayan halkın, etnik, dinsel ve mezhepsel farklılıklarına bakılmaksızın, kendi sorunlarının çözümü ve kendilerinin idaresi hakkında söz ve karar sahibi olacakları sistemin oluşturulmasıdır. Bu çözümü Özgürlük Dayanışma Partisi olarak 30 yıldır savunduk ve bugün de doğru olduğu düşüncesindeyiz."
M. Ali ORMANCI

GÜNCEL Haberleri