Doğalgaz fiyatları 23 aydır aynı

SAMGAZ Muhasebe Müdürü Mustafa Sevinç tarafından doğalgaz fiyatları ile ilgili yapılan açıklamada 23 aydır doğalgaz fiyatlarının aynı olduğu belirtildi

BOTAŞ tarafından Haziran 2008 döneminde doğalgaz satış fiyatlarına zam yapılmaya başlandığı, bu durumun Şubat 2009 dönemine kadar devam ettiği, ancak Şubat ve Mayıs 2009 döneminde doğalgaz satış fiyatlarında indirim yapıldığı belirtildi. Doğalgaz fiyatlarının şu an Haziran 2008 dönemindeki fiyatlar ile aynı seviyede olduğu ve doğal gazın ısınma, ocak ve sıcak su toplam tüketimi dikkate alındığında en ekonomik yakıt olduğunun altı çizildi. Sevinç, "2008 yılında başlayan ve 2009 yılının ilk aylarına kadar devam eden doğalgaz fiyatları üzerinden indirime gidilmiştir. 23 aydır BOTAŞ tarafından açıklanan doğalgaz fiyatları aynıdır. 1 Mart 2011 itibari ile Samsun halkımız 1 m³ doğalgazı KDV dahil 0,635078.-TL olarak kullanmaktadır" dedi. Sevinç, yapılan araştırmalardan ve Samsun abonelerinden tüketim örneği vererek “Banyoda elektrik ve mutfakta da tüp yerine doğalgaz kullanılmasıyla 11,8 kat tasarruf sağlandığı tespit edilmiştir. 2010 yılı konut tüketimlerine baktığımızda yaklaşık 36.000.000 m³ tüketim bunun karşılığında ise 500.000 sayaç okuma yapıldığı görülmektedir. Bu kapsamda değerlendirildiğinde aylık ortalama 72,00.-TL ve yıllık toplam 864,00.-TL tüketim görülmektedir" dedi. Yapılan araştırmalar ve bilinçli doğalgaz kullanıcıları ısınma, ocak ve sıcak suda en ekonomik yakıtın doğalgaz olduğunu gösteriyor. SAMGAZ tarafından yapılan açıklamada ise aile bütçesine ciddi katkı sağlayan doğalgazın konforlu ve temiz bir ürün olduğu için ayrıca tercih sebebi olduğu belirtiliyor.

DOĞALGAZ İLE YÜZDE 60 TASARRUF

Sevinç, doğalgazın kullanımı için birden fazla nedenin bulunduğunu ocak ve sıcak suda yüzde 60 oranında tasarruf sağlandığını belirtti. Sevinç “Doğalgaz hattı ve kutusu olan, bina da ayrıca doğalgaz kolon hattı bulunan, ocak ve sıcak su için kullanım gerçekleştiren abonelerimiz ısınmayı diğer yakıtlar ile gerçekleştiriyorlar. Böyle olunca kış aylarında şehrimiz yine hava kirliliğini yaşıyor. Amacımız temiz ve konforlu bir ürün olan doğalgazın güvenli bir şekilde sunumunu gerçekleştirmek ve temiz havaya katkı sağlamak. Bu süreçte vatandaşlarımız tarafından da tercih edilmesi ve kullanılması önemli. Bütün vatandaşlarımızı güvenli ve verimli bir şekilde doğalgaz kullanmaya davet ediyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri