Diş hekiminden protesto

Samsun'da, Genel Sağlık Sigortası'nı protesto eden 33 yıllık diş hekimi, Cumhuriyet Meydanı'nda koltuğunu ve önlüğünü yaktı

Cumhuriyet Meydanı'na önlüğü ve muayenehanesinde kullandığı makam koltuğuyla gelen diş hekimi Aybars Turan, basın açıklaması yaptı. Genel Sağlık Sigortası'nı protesto etmek istediğini belirten Turan, 33 yıllık hekim olarak hakkını sokakta aramak zorunda kaldığını söyledi.

HEKİM-HASTA İLİŞKİSİ BİTİRİLDİ
Hükümetin çıkardığı yasalarla hekim-hasta ilişkisinin bitirildiğini savunan Turan, ''Ülkemiz nüfusunun yüzde 98'inin ağız ve diş sağlığı sorunu varken Hükümet, 72 milyonluk ülkemde 15 bin diş hekimini dışlayarak 5 bin hekimle ağız ve diş sağlığı hizmeti vermeye çabalıyor'' dedi.

REKABET EDİLEMİYOR
Aile Diş Sağlığı Merkezleri ile özel muayenehaneler arasındaki fiyat farkının rekabet dahi edilemeyecek seviyede olduğunu bildiren Turan, ''Uygulanan sağlık yasası ile ülke tıbbi alet çöplüğüne dönmüştür. Bunlar birer milli servettir. 33 yıllık bir hekim olarak son 6 yılda tüm birikimimi bu yanlış politikalarla kaybettim'' diye konuştu.

MAKAM KOLTUĞUNU ATEŞE VERDİ
Ardından Turan, 33 yıllık olduğunu belirttiği makam koltuğunun üzerine benzin döktükten sonra ateşe verdi. Daha sonra üzerindeki önlüğünü de ateşe atan Turan, elindeki ''diş hekimi'' diye tabir ettiği kuklayla çevresinde toplanan vatandaşlara da protestosunun nedenlerini anlattı.

GÜNCEL Haberleri