Kurtuluş Savaşı yıllarında gösterdiği fedakârlık ve cesaretle Türk tarihine adını yazdıran Samsunlu Fatma Çavuş anısına düzenlenen Fatma Çavuş’u Anma Uluslararası Güreş Turnuvası, 31 Ocak–01 Şubat 2026 tarihlerinde İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Vatan sevgisi, inanç ve fedakârlığın simgesi olan Fatma Çavuş adına düzenlenen organizasyonda, farklı kategorilerde mindere çıkan güreşçiler dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. İki gün süren turnuvada sporcuların sergilediği performans, izleyicilerden takdir topladı. Müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi.
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, başarılı sporculara ödüllerini takdim ederek, sporcuları ve antrenörlerini tebrik etti. Dereci, turnuvaya katılan tüm güreşçilere başarılar dileyerek, bu tür organizasyonların hem sporun gelişimine hem de milli değerlerin yaşatılmasına katkı sunduğunu ifade etti.