Demokratik haklarıdır!

Belediye-İş Sendikası'na üye Atakum Belediyesi işçilerinin Genel-İş Sendikası'na geçmeleri esnasında yaşanan gerginliğe açıklık getiren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, sendikal hakların demokratik talepler olduğunu ve asla müdahil ya da taraf olmadık

Belediye-İş Sendikası ile 5 yıldır sözleşmeleri bulunan Atakum Belediyesi işçilerinin, kendilerine sendikanın haksızlık yaptığı gerekçesiyle Genel-İş Sendikası'na geçme kararı sonucunda her iki sendika arasında da gerginlik yaşandı. Sendikal hakların ve örgütlenmenin işçilerin en demokratik hakkı olduğunu vurgulayan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, belediyenin içinde her hangi bir sorun yaşanmadığını ve tüm işçilerle uyum içinde, hizmet üretmek için çalışıldığını söyledi.

YASALARA SAYGI DUYULMALI
İki sendika arasında yaşanan gerginliğin Atakum Belediyesi'nin yönetimine mal edilmeye çalışıldığını vurgulayan Burma, böyle bir şeyin söz konusu dahi olmadığını ifade etti. Tüm belediye işçilerinin istediği sendikaya üye olma hakkı olduğunu hatırlatan Burma, “Atakum Belediyesi ile işçileri arasında her hangi bir çatışma ve kavga yoktur. İsteyen işçi istediği sendikaya üye olabilir. Bizim için önemli olan işine sahip çıkması, halka hizmet bağlamında çalışmasıdır. Tüm işçilerimiz ile 'Nasıl daha iyi hizmet üretebiliriz?' düşüncesiyle uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Dürüst, çalışan ve üreten işçilerimiz ile o ya da bu sendika hiç önemli değil, güzel işler çıkartıyoruz. Her iki sendikanın da kendi aralarındaki sorunu, uzlaşarak çözeceklerine inanıyoruz” dedi.

Ercan ÜSLÜ

GÜNCEL Haberleri