Demirtaş: Hemşehrilik bilinci gelişecek

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım Kent Konseyi'nin demokratik katılımı yaygınlaştırarek hemşehrilik bilincini geliştireceğine inandığını söyledi.

İlkadım Belediyesi Kent Konseyi, 12 Kasım'da ilk toplantısını yapacak. Çok Amaçlı Gençlik Merkezi (ÇAGEM) yeni adıyla Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde geniş bir katılımla gerçekleştirilecek olan toplantıda ilk genel kurulun yapılacağı bildirildi.

KONSEY ÜYELERİ BELİRLENECEK

Genel kurulda kent konseyi başkanı, yürütme kurulu üyeleri, meclisler ve çalışma gruplarının belirleneceği ifade edilirken, iki oturumda gerçekleşecek olan toplantının ikinci birleşiminde ise, meclislerin yönergelerinin görüşülerek kabül edileceği daha sonra ise İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın önerdiği isimlerden birisinin, yürütme kurulunca İlkadım Kent Konseyi Genel Sekreterliği'ne atanacağı kaydedildi.

HERKES SÖZ SAHİBİ OLACAK

Toplumun her kesiminin çalışma gruplarına katılarak ilçe yönetiminde söz sahibi olacağını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım Kent Konseyi ile yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, hemşerilik hukuku bilincinin geliştirilmesini, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışının benimsenmesini sağlayacaklarını kaydetti. Demirtaş, "Amacımız, katılımcı demokrasi ve uzlaşma kültürünü geliştirmektir" diyerek, tüm sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerine konseye katılmaları çağrısında bulundu.


GÜNCEL Haberleri