Cumhuriyet Bayramının söyledikleri

Kurtman Ersanlı

“Bir olalım, iri olalım diri olalım”
Hacı Bektaşi Veli


Cumhuriyet Bayramını bu yıl sevinçle öfkenin, acı ile coşkunun birlikte yaşandığı, duyguların doruğa ulaştığı bir psikoloji içinde kullandık. Cumhuriyet'in 85. yıllına ulaşmanın mutluluğu ile şehitlerin acısı bu bugüne kadar yaşanan bayram kutlamalarından farklı bir kutlama atmosferi yaratmıştır.

Bir hafta öncesinden itibaren ülkemizin her evi ve sokakları, Türk bayrakları ile donatılmış adeta bir gelincik tarlası gibi.  Dalgalanan bayraklar, sallanan pankartlar “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Yaşasın Cumhuriyet” sloganlarına eşlik ederken sevinçleri değil, içimizden taşan isyanları dile getirmektedir. Tüm dünya duysun bu sesi. Bu ses tilki, çakal sesi değil, bu ses vatanını korumayı namus borcu sayan Yüce Türk Milletinin sesidir.

Bir yanda terör, bir yanda ekonomik buhran, diğer yanda da siyasilerin yarattıkları kısır çekişmelere rağmen gazilerimizin, şehit ailelerimizin geçişleri hepimizin göğsünü kabarttı, gözlerimizi yaşattı. Okunan şiirler, yapılan konuşmalar bizlere kıvanç verdi, güç verdi.  Ya askerlerimizin geçişinde vatandaşların yaptığı coşkulu alkışlar ve tezahüratlar ortalığı inletiyordu. Aziz atamızın  “Vatan mevzubahis ise gerisi teferruattır” vecizesinde işaret ettiği gibi 73 milyon Türk insanı ülkemizin içinde bulunduğu durumu doğru ağıladığı için tek yürek oldu.

Törene katılan yarının yılmaz bekçileri olduğunu haykıran bir eda ile ay-yıldızlı şanlı bayrağımızı taşıyan minik çocuklar, Cumhuriyet coşkusunu yaşarken gerekli olan mesajını da dosta, düşmana veriyordu. Tek ses, tek yürek olan başta esnaf ve sanatkârlarımız, olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımız ülkemizde huzur istediğini, vatan uğruna şehit edilen evlatlarımızın kanının yerde kalmamasını haykırırken; birlik ve beraberlik mesajı veriyor ve tüm dünyayı teröre karşı birlikte hareket etmeye davet ediyordu.  Bu duygularla Cumhuriyet'in 85. yıllında bayramınızı kutluyorum.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.