Çukurova Üniversitesi’nin 11 yaşındaki yıldızı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencisi ve öğretim elemanı kadrosuyla büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

Çukurova Üniversitesi bünyesinde bulunan Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu 2. Sınıf Piyano öğrencisi Zeynep Yargı, küçük yaşına rağmen büyük sanatsal başarılara imza atıyor. ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Anasanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Ulviyye Güler ile çalışmalarını devam ettiren Zeynep, 2014 yılında İstanbul'da yapılan “Uluslararası Pera Piyano Yarışmasında” kendi yaş kategorisinde üçüncü oldu.

Jüriden ve izleyenlerden büyük beğeni alan Zeynep'i Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar makamında kabul ederek, Çukurova Üniversitesi'nin adını Uluslararası arenada duyurmasından ve başarılarından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Prof. Dr. Mustafa Kibar, Zeynep ile yaptığı sohbette çalışmaları hakkında bilgi aldı. Piyano öğrencisi Zeynep Yargı, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nın girişimleri ile geçtiğimiz günlerde Dünyaca Ünlü Polonyalı Piyano sanatçısı Marian Sobula'nın yaptığı masterclassta kendisini çok beğendiğini ve 2014 yazında Polonya'da yapacağı masterclassa yüzde 50 burs vererek davet ettiğini belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DENGE EĞİTİM Haberleri