"Kaset skandalı" ile Deniz Baykal'ı CHP Genel Başkanlığı'ndan uzaklaştıran irade partiyi tanzim etmeye devam ediyor. Parti Meclisi üyelerinin istifasına ve parti teşkilatlarının tepkisine yol açan,"Ergenekoncu adaylar" CHP'nin milletvekili listelerine damgasını vurdu. Milletvekili adaylarının belirlendiği Parti Meclisi toplantısında Ergenekon sanığı Sinan Aygün ile Mehmet Haberal'ın adaylıklarına yönelik itirazlar üzerine, parti yöneticilerini karşısına alarak bu isimleri aday gösteren, yine Ergenekon sanığı Mustafa Balbay'ı seçilecek yerden listeye koyan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilen ilk listede yer vermediği Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'i ise Denizli'den kontenjan adayı olarak gösterdi.
ODA TV'NİN YAYINI
Odatv muhabiri İklim Bayraktar'ın ricası üzerine Ergenekon tutuklusu Soner Yalçın'a Meclis kürsüsünden destek veren Kılıçdaroğlu, Odatv'nin 16 Nisan'daki yayınından 4 saat 32 dakika sonra Cihaner'i aday gösterdi. Odatv'de yer alan yazıda Cihaner'i milletvekili adayı göstermeyen CHP yönetimi sert bir dille suçlanarak, "İlhan Cihaner simgedir. Cumhuriyet hukukunun simgesidir. Peki CHP, İlhan Cihaner'i niye milletvekili adayı yapmadı? Bunun açıklamasını yapmak zorundadır" deniliyordu.
Cihaner'in sır perdesi aralanıyor
CHP'nin ilk aday listelerine giremeyen, ardından ise genel başkan kontenjanıyla Denizli'den milletvekili adayı gösterilen İlhan Cihaner'in adaylığının arkasındaki sır perdesi aralanıyor. İddialara göre Cihaner, Odatv'nin 16 Nisan'da yaptığı yayınından 4 s
İlk yorum yazan siz olun