Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, bir yıl önce Zafer Köyünde kayın biraderi Yücel K.'ı (20) tartışma sırasında tırpanla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Necati İ.'in yargılanmasına devam edildi.
Hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan dava açılan sanık, olaydan pişman olduğunu söyledi.
İ., kayın biraderi ile ücret karşılığı ortak çiftlik işleri yaptıklarını belirterek, olaydan bir süre önce de bir şahsa ait fındık bahçesinin otlarının temizlenmesi için bahçe sahibiyle anlaştıklarını, ancak kayın biraderinin kendisinden habersiz bir başka arkadaşıyla bu işe gittiğini söyledi.
Bu nedenle tartıştıklarını belirten sanık, "Öldürme maksadım yoktu. Olaydan çok pişmanım" dedi.
Mağdur ise eniştesinden şikayetçi olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyledi.
İfadenin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan önce müebbet hapse mahkum etti. Daha sonra TCK'nın sanığın lehine olan maddelerini uygulayan heyet, cezayı 11 yıl 8 aya indirdi.
AA