Cehennemin Dibine Git!

Yaşar Koca

Değer verdik yeteri kadar, bundan sonra herkes ederi kadar! İçimizdeki insan sevgisi bizi aşırı iyi niyetli yapıyor. İnsanlara değerlerinin çok üstünde değer veriyoruz. Başımızın tacı yapıyoruz. Saygı gösteriyoruz. Bunlar gerçekten kendilerini kral zannediyorlar. Baş tacı yaptık ya, kral kesilirler. Bundan sonra öyle değil, herkes ederi kadar değer bulmalı. Fazlası yok artık. Ederinden fazlaya bir eşya alsak bize ne derler? Aptal… Öyle değil mi? Öyleyse neden kendime aptal dedirteyim ki? Ederi düşük olanlara neden fazla değer vereyim? Ederi fazla olan zaten değerini bulur. İnsanlar ağızlarının laf yapmasına, makam ve mevkilerine göre kendilerine değer biçilmesini bekliyorlar. O makam ve mevkii ondan alırsanız ne duruma geleceğini onlar çok iyi bilirler. Bundan dolayı bazı mevkileri tutan kişiler 65 yaşına kadar o mevkiden ayrılmak istemezler. Ayrılınca beraber çay içebilecekleri gerçek dostları kalmaz. Ellerindeki nerden buldukları tartışma konusu olan üç beş kuruşun inisiyatifini kullanırlar utanmadan sıkılmadan. Malum, Hoca Merhumla Timur"a atfedilen bir fıkra vardır: Timur"la, Nasrettin Hoca Merhum hamamda yıkanırlarken, Timur hoca"ya sorar: “ Hocam beni satın almak istersen kaç akçe verirsin?” Hoca hiç düşünmeden cevap verir: “15 akçe veririm”. Timur, “Aman hocam 15 akçe üzerimdeki peştamal eder” der. Hoca merhum: “Ben de zaten peştamalına vermiştim o parayı” der. Ne kadar düşündürücü cevap. Zamanı gelecek belli mevkilerde oturan kişiler 15 akçe ancak eder, ama onlara 15 akçe ettiğini söyleyebilecek Nasrettin Hoca"yı bulmak imkânsız, Timurlar bol ama hoca merhumlar yok ne yazık ki.

Hayatta, önceleri çok değer verdiğimiz ama daha sonra gerçek değerlerini anladığımız yüreğimizi yakan insanları unutamıyoruz değil mi? Öyle olmamalı, değer verip te değerini hak edemeyenlere “Cehennemin Dibine Git” diyebilmeliyiz. Dünya bir iki kişiden ibaret değil ki. Velev ki iki-üç olsun. Ne var yani değer mi kendimizi bu kadar üzmeye. Vurun gitsin Cehennemin dibine. Köküne paramı verdiniz bunların yani. Kendimizi bu kadar üzmeye gerek var mı, cehennem yaratılmışki, sahiplerini bekliyor. Dolacak orası da. Biz cennete gidecekleri bulmaya bakalım. Cehenneme gidecekleri bırakın zebaniler halleder. Cennete de gidecek gerçek dostları bulalım. Onlarla yolumuza devam edelim. Bu arada bu günkü sözlerimi Peygamber Efendimizin güzel bir Hadis-i Şerif-i ile bitirmek istiyorum:

“Bir Kimsenin namazı ve orucu sakın size zarar vermesin, o kimsenin bir menfaati söz konusu olduğu zaman ki haline bakın. Ona göre karar verin ey Allah"ın kulları…”

Sevgi ve muhabbetlerimle efendim, esen kalın...

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.