Çarşamba’da 165. yıl coşkusu

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı'nın 165'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla ilk önce Abdullah Paşa Camisi'nde mevlid-i şerif ve Kuran-ı Kerim okuttu, sonra Emniyet Müdürlüğü bahçesinde törenlerle yıldönümü kutlandı.Kutlamalarda İlçe E

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı'nın 165'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla hafta boyunca yapılacak etkinlikler yapılacağı ve ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının ziyaret edileceği öğrenildi. Polis Teşlilatı'nın kuruluşunun 165. etkinlikleri Çarşamba 'da ilk önce Abdullah Paşa Camisinde mevlid,i şerif ve kuran-ı kerim okutularak başladı.Abdullah Paşa Camisinde okutulan kuran-ı kerim ve mevlid-i şerif için Çarşamba İlçe Kaymakamı Nusret Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Yıldırım, Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Kadri Özaslan, İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon sahibi Ahmet Yılmaz ile birlikte çok sayıda emniyet personeli ve vatantaşlar katıldı. Okutulan mevlid,i şerif ve kuran-ı kerim sonrasında geçmişten günümüze kadar Polis Teşkilatı içerisinde şehit, gazilerimizi dualar edildi.Öğle namazının kılınmasından sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde Türk Polis Teşkilatının 165'inci kuruluş yıldönümü törenine geçildi.

BANKA PROMOSYONLARI İLE ALINDI
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının 165'inci kuruluş yıldönümü törenler çerçevesinde günün anlam ve önemini binaen İlçe Emniyet Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Uğur Yıldırım kısa bir konuşma yaptı.Yıldırım, Emniyet teşkilatımızın kuruluşunun bu gün 165. yılını kutluyoruz. Bu kutlama çerçevesinde Polis teşkilatımıza katılan 3 adet araç ve spor salonumuzun açılışını bu gün bu anlamlı günde açmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu 3 aracımızdan 1 adedi Emniyet genel Müdürlüğümüz tarafından müdürlüğümüz envanterine gönderilmiştir. 2 adet aracımızı ise 2006 yılından bu yana personellerimizin bankalardan aldıkları maaş promosyonlarından ve yardımlarından toplanan ve yine kamuda kullanılan kaynak ihdisadından karşılanmıştır. Geri kalan miktar ise Çarşamba Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Yaşatma Derneğimiz ve yardımsever vatandaşlarımızın bağışları tarafından karşılanmıştır" diyerek şöyle devam etti.

İŞ ADAMLARINA PLAKET
Konuşmalardan sonra ilk olarak 2 araç alımında ve spor salonunun yapımında destek veren işadamlarına İlçe Kaymakamı Nusret Şahin, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ağır Ceza Reisi Harun Dinç, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Yusuf Böke ve İlçe Emniyet Müdürü Uğur Yıldırım tarafından plaket verildi. Plaket töreni sonrasında ise protokol önce spor salonunun açılışını yaparak salon içinde ki spor aletlerini gezdiler. Bu arada Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk spor aletlerini görünce dayanamayarak önce koşu bandına ve sonra da kros aletine binerek bir süre spor aletlerini denedi. Herkesin beğenisini kazanan spor salonu açılışı sonrasında İlçe Emniyet müdürlüğüü bünyesine katılan 3 aracın yanında geçerek araçları kontrol ettiler ve ilçe Emniyet Müdürü Yıldırım' a hayırlı olsun temennilerinde bulunarak tören sona erdi.

ARAÇLAR EMNİYET'E TESLİM EDİLDİ
Konuşmadan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü Yardımlaşma derneği tarafından alınan 2 adet araç törenle Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. Araçların alımına destek veren Çarşamba Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Yaşatma Derneği Dernek Başkanı Galip Aslan, "Bundan önceki yıllar da 10 adet araç alarak Emniyet Müdürlüğümüze hediye etmiştik. Bu yılda 2 araç hediye etmenin huzurunu ve hazını yaşıyoruz. Modern, çağdaş ve toplum ile iç içe olan Polis Teşkilatımız daha modern ve suçluların korkulu rüyası haline gelmiştir. Küçük bir katkımız olmuş ise ne mutlu bizlere " diyerek duygularını dile getirdi. Konuşmalardan sonra dernek tarafından hediye edilen araçların anahtarları İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. Tören misafirlere verilen ikramlarla sona erdi.

PROTOKOL TÖRENDEYDİ

Törene Çarşamba İlçe Kaymakamı Nusret Şahin, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Yusuf Böke, Ağır Ceza Reisi Harun Dinç, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Yıldırım, Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Kadri Özaslan, Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu, MHP Belediye Meclis Üyesi Muhammet Ali Torun, , Çarşamba Fırıncılar Odası Başkanı Esat Akkaya, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Gülçiçek, Çarşamba Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Yaşatma Dernek Başkanı ve işadamı Galip Aslan, İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon sahibi Ahmet Yılmaz ve çok sayıda işadamı ve vatandaşlar katıldı.

Emin İNAN –ÇARŞAMBA

GÜNCEL Haberleri