Büyükşehir'den orman rantı

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Atakum'da, bir alanın 2B olarak belirlenen bölümündeki yapılaşma haklarını kalan bölümüne devrederek yeni bir ranta imza attı.

Gerçekleştirilen toplantıya bazı meclis üyeleri katılmazken, sözü geçen alanın yer sahiplerinin Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Turan Çakır'ın akrabası olduğu ileri sürüldü

Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclis Toplantısı, dün Turan Çakır Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya alınan yoklamanın ardından sağlanan çoğunluk ile başlandı. Meclis toplantısına, 3 ay önce Atakum Belediyesi'nin oy çokluğu ile reddettiği, önceki gün ise Büyükşehir komisyonunun oy çokluğu ile Atakum Belediyesi kararı doğrultusunda aldığı karar damgasını vurdu. Toplantıda, Atakum İlçesi Büyükoyumca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve orman kadastrosu kesinleşen alanda konut alanı kullanımının yeniden düzenlenmesine ilişkin plan değişikliği görüşüldü. Yani, sözü geçen alanın 2B alanı bölümündeki yapılaşma haklarının, diğer kalan alana verilmesi görüşüldü. Bu demek ki, yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik bir inşaat artışı öngörülerek 100 metrekarelik 45 dairelik bir alan açılması idi. Mecliste önce komisyon kararı oylandı ve karar reddedildi. Daha sonra Atakum Belediyesi'ndeki ilk hali ile aylanan ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi yeni bir ranta imza atmış oldu.

ÇAKIR'IN AKRABALARI OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Edinilen bilgiye göre, sözü geçen alanın dün ki toplantıda Meclis Başkanlığı görevini üstlenen Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Turan Çakır'ın akrabalarına ait olduğu öne sürüldü. Önceki gün ki komisyon toplantısında konu hakkında söz alan MHP'li Meclis üyesi Cemalettin Kola, Büyükşehir Belediye Meclisi yasası gereğince, konunun ilgilendirdiği ve birinci derecede akrabası olan meclis üyelerin oylamaya katılamayacağını söylemiş, bunun üzerine Turan Çakır ise meclise, "Böyle biri varsa dışarı çıksın" diye konuşmuştu. Ancak, ortaya atılan iddiaya göre, alanın sahipleri olarak kişilerin Çakır'ın ikinci derece akrabaları olduğu belirtildi.

MECLİS ÜYELERİ OYLAMAYA KATILMADI

Öte yandan gerçekleştirilen toplantıya bazı meclis üyelerinin katılmaması gözlerden kaçmadı. Oylamaya son dakika yetişen ve cenazede olduğu belirtilen İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, oy kullanmadı. Ayrıca MHP'li Muhammet Muratoğlu, CHP'li Suat Hayri Erdönmez, Feride Günay Tosun ile Cemal Gülhan toplantıya katılmadı.

Ercan ÜSLÜ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (20)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SİYASET Haberleri