Samsun'un İlkadım İlçesi'nde Pazarcılar Odası'na bağlı pazarcılar, UKOME'nin Anneler Parkı bölgesinde yaptığı pazar yeri düzenlemesiyle ilgili belediyenin kendilerine bundan böyle söz konusu yerde tezgah açılmasına izin verilmeyeceğine beyan ettiğini öne sürerek, Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.
Yaklaşık 150 pazarcının katıldığı eylemde, belediye yetkilileriyle görüşen Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, konu hakkında zabıta be belediye yetkilileriyle görüştüklerini, alınan kararlar sonrasında pazarcı esnafının mağdur edilmemesi için aynı bölgede başka bir yerde satışlara devam edileceğini söyledi.
Pazarcılar daha sonra tezgah açtıkları yerde kayıtsız esnafa yer tahsis edilmemesi konusundaki taleplerine cevap aramak için İlkadım Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri her iki belediye çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, pazarcılar İlkadım Belediyesi'nde de sorunlarının çözümü için söz aldı.
BÜYÜKŞEHİR'DE EYLEM!
Samsun'da pazar yerlerinin belediyeler tarafından kaldırılacağını öne süren 150 pazarcı esnafı, Büyükşehir Belediyesi ile İlkadım Belediyesi'ne yürüdü. Belediyelerde yetkililerle görüşen pazarcılar sorunlarının çözümü konusunda söz aldı.
İlk yorum yazan siz olun