Bugün de siz değerli okuyucularımıza yine Memur-Sen'e bağlı olarak çalışmalarını yürüten Büro Memurları Sendikası(Büro-Memur-Sen)'nı tanıtacağız.
Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro Memurları Sendikası(Büro-Memur-Sen),19 Nisan 1995 tarihinde Ankara Valiliğine yapmış olduğu yazılı müracaatı ile Tüzel Kişilik kazanarak Kamu Büro-Sen (Kamu Büro Çalışanları Sendikası) adı altında faaliyetlerine başladı.Genel Yönetim Kurulunun 19 Haziran 1995 tarihinde almış olduğu kararla Memur-Sen Konfederasyonuna kurucu üye oldu.
Büro Memurları Sendikası 19 Nisan 1995 tarihinde Ankara Valiliği'ne yapmış olduğu yazılı müracaatı ile Tüzel Kişilik kazanarak Kamu Büro-Sen (Kamu Büro Çalışanları Sendikası) adı altında faaliyetlerine başladı. Sendikanın o dönemdeki fedakar Kurucu Yönetim Kurulu M.Fatih Uğurlu,Mehmet Emin Zararsız Mesut Kınalı,Sait İnan,Remzi Sağlar,Sedat Kadıoğlu,Mustafa Ateş gibi isimlerden oluşuyordu.
Kuruluşunu müteakiben üye çalışması ve teşkilatlanma faaliyetlerini sürdüren sendika,ülke için önemli konular üzerinde panel, konferans ve basın açıklamaları düzenledi. Grevli Toplu Sözleşmeli Kamu Çalışanları Sendikaları Yasası'nın çıkarılması için yoğun çaba sarf etti. Genel Yönetim Kurulu'nun 19 Haziran 1995 tarihinde almış olduğu kararla Memur-Sen Konfederasyonu'na kurucu üye oldu.
Yeni Yönetim Kurulu Grevli ve Toplu Sözleşmeli yasa için çalışmalarını sürdürürken üye sayısını da hızla artırıyordu. 2001 yılında 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu grev ve toplu görüşmeden mahrum bir şekilde çıktı. 4688 Sayılı Kanundan sonra Kamu Büro-Sen yeniden yapılanarak, 03 Mart 2002 tarihinde yapılan 1.Olağan Kongresinde adını Büro Memur-Sen (Büro Memurları Sendikası) olarak değiştirdi.
DENGE GAZETESİ: Büro-Memur--Sen Sendikasının kuruluş amacı nedir?
FEVZİ GÜL: Büro-Memur-Sen Sendikası, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması ve yaşatılması doğrultusunda demokratik ve laik ilkelerden sapmadan Milli-Manevi değerlere bağlı ve saygılı, demokrasinin korunup yerleşmesine sosyal adaletin gerçekleşmesine ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasına hizmet etmeyi, Devlet-Millet bütünleşmesini temin etmek suretiyle toplum ve çalışma barışını tesis etmeyi, kamu yönetiminde etkin ve verimli çalışmanın sağlanması için çözüm önerileri geliştirmeye, hür sendikacılık ilkeleri içerisinde üyelerin sosyal adalet ve sosyal güvenliğe kavuşturulması çerçevesinde; üyelerin ortak ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerini koruma ve geliştirme amacını taşır.
DENGE GAZETESİ: Sendika şu anda kaç üyeye sahiptir?
FEVZİ GÜL: Bölgenin kendi iş kolunda 1.sendikası Büro Memur Sen Samsun Şubesinin 758 üyesi vardır. Türkiye genelinde ise bu sayı 19.719 dur.
DENGE GAZETESİ: Ne olmasını istiyor?Felsefesi nedir?
FEVZİ GÜL: Büro Memur Sen, Anayasa, yasalar ve Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf ve üye devlet olarak bağlı olduğu uluslararası sözleşme ve şartlardan doğan hak ve yetkilerine dayanarak üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel ve demokratik hak ve menfaatlerini adalet ve eşitlik ilkelerine göre korumak ve geliştirmek için gerekli çalışmayı yapar.
DENGE GAZETESİ: Büro-Memur-Sen Sendikasını diğer sendikalardan ayıran özellikler nelerdir?
FEVZİ GÜL: Büro Memur Sen sorunların çözümünde diyologtan yana tavır alan ve sorunların çözümlenmesinde çözüm yerinin masa olduğunu ancak gerektiğinde de eylem ve söylemlerini meydanlara taşımayı hedef edinmiş bir sendikadır. Büro Memur Sen özelde; üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayar. Bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasaya dayanan demokratik, laik, sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışı içinde çalışır.