BU İDDİALAR DOĞRU MU?

Gazetemiz DENGE’nin “ Bu Vebali Nasıl Taşıyacaksınız?” manşeti ile kamuoyunun dikkatini çektiği Emine-Ahmet Yeni Samsun İmam Hatip Lisesi’nde yaşanan gelişmeler yeni bir boyut kazandı

ÖĞRENCİ VELİLERİNİN İDDİALARI DOĞRU MU?
 Söz konusu İmam Hatip Okulu’nun Müdiresi'nin tavır ve icraatları sonucu 234 öğrencinin İmam Hatip'ten ayrılmasının ardından, okulda yaşanan gelişmeler hakkında öğrenci velilerinden gelen tepkiler devam ediyor. Gazetemize ulaşan bir iddia ise, “Bu söylenenler gerçek mi?” sorusunu sordurdu.

Gazetemize ulaşan iddiaya göre, okul ve okulda açılan kurslarda tavsiye edilen kitapların, Müdire Hanım'ın eşine ait bir kitapevinden alındığı ileri sürülüyor.

Öğrenci velilerinin iddiasına göre, Müdire Hanım ve öğretmenlerin, sadece Müdire Hanım'ın eşinin sahibi olduğu kitapçıda bulunan kitapları öğrencilere aldırdığı öne sürülüyor. 

BİR ÖĞRENCİ VELİSİNİN TEPKİSİ
Bir öğrenci velisi bu konuya tepkisini “İstenilen kitaplar sadece orada var. Neden mi?  Çünkü bayisi o kitapçı. Seçen öğretmenler de teşekkür babın da seçiyorlar müdireye jest olsun diye. Sicil notu bol olsun, kurslar da fazla ders olsun diye. Şimdi mezun veya 12’de okuyan öğrencilere sorun. 9. sınıfta Coşku ve Bilfen, 10. sınıfta Bilfen ve Okyanus, 11.sınıfta Okyanus ve Bilgiyolu.  AİS 12 de Bilgiyolu AİS okumuşlar mı? Bunları sadece kimler satmış? Hangi hocalar seçmiş? Diploma almaya gelen öğrencilere test satmışlar mı?” diyerek dile getirdi.

Öğrenci velileri tarafından ileri sürülen bir diğer iddia ise, Müdüre Hanımın okulu, kendi özel okulu gibi yönettiği şeklinde.

 

KAMUOYU MERAK EDİYOR
Samsun kamuoyu adına bu iddiaların cevaplarını öğrenmek istiyoruz. Müdüre Hanımın, eşinin sahibi olduğu kitapçının bayisi olduğu kitapları öğrencilere tavsiye ettirdiği doğru mudur? Bu kitapların alınması konusunda öğretmenlere yönlendirme yapıldığı doğru mudur? Diploma almaya gelen öğrencilere dahi test satışı yapıldığı doğru mudur? Ahmet Ufuk ERKAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (17)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GENEL Haberleri