Bitki bazlı gıdalardaki potansiyel artıyor

Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, "Türkiye'nin tüketici, iç pazar ve ihracat açısından büyük bir potansiyeli var çünkü biz hala Avrupa'ya göre genç bir jenerasyonuz." dedi.

Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, Türkiye'nin zengin bitki çeşitliliğine işaret ederek, "Türkiye'nin tüketici, iç pazar ve ihracat açısından büyük bir potansiyeli var çünkü biz hala Avrupa'ya göre genç bir jenerasyonuz. Genç kuşaklar bu ürünlere daha fazla ilgi duyuyorlar." açıklamasında bulundu. Akdağ, Dernek olarak bitki bazlı gıdalarla ilgili Avrupa'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, sektörün regülasyon süreçlerinde aktif rol aldıklarını ifade etti. Akdağ, Uluslararası Bitki Bazlı Gıdalar Birliğinin desteğiyle sürdürdükleri çalışmalar kapsamında Türkiye'nin bitki bazlı gıdalara ilişkin politika raporunun hazırlanması, kamuoyunun bilinçlendirilmesi, paydaşların bir araya getirilmesi ve sektördeki zorlukların belirlenerek çözüm yollarının geliştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri