Kitap, elbise kampanyalarının ardından ilk defa Türkiye'de oyuncak kampanyası düzenlendi. Varoşlarda yaşayan ve ailesinin durumu kötü olduğu için isteği oyuncaklara kavuşamayan çocukları sevindirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, il genelinde "Kullanmadığın oyuncağı getir, bir çocuk sevindir" kampanyası başlattı.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Basın Danışmanı Şenol Kocatepe, özellikle varoşlarda ve köylerde yaşayan hiç oyuncak ile tanışmamış çocukları oyuncak ile tanıştırmayı amaçladıklarını söyledi. Kocatepe, "Böyle bir kampanyaya gerek duyulmadan belediye imkanları ile de oyuncak alınabilirdi ama buradaki temel hedeflerimizden birisi de oyuncağı olan çocukları paylaşmaya alıştırmaktır. Bu vesile ile çocuklar arasında iletişim kurmak, dostluğu pekiştirmek, yeni çevre edinmelerini sağlamak ve kardeşlik duygularını geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle sadece belediye imkanları kullanmaksızın kampanyayı bütün kente yayarak hep çocukları hem de velileri duyarlı hale getirmektir" dedi.
Kullanmadığı oyuncaklarını vermek isteyen çocukların Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne müracaat edebileceklerini ifade eden Kocatepe, "Oyuncak veren çocuklara 15 günde bir tören düzenleyerek sertifika dağıtılacak" diye konuştu. 23 Nisan'da kampanyanın sona ereceğini ve oyuncak veren çocuklar ile alan çocukların bir baloda buluşturulacağını anlatan Şenol Kocatepe, şiddet içerikli tabanca, tüfek, kılıç kalkan gibi oyuncakları kabul etmeyeceklerini belirterek, bu tür oyuncakların getirilmemesini istedi.
Sezer Sezer