BİGEM HIZ KESMİYOR

BİGEM çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

Bafra İş ve İhracatı Geliştirme Merkezinde, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başarın katılımı ile BİGEM in güncel hizmet ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Projenin Kobi Uzmanı Suha Kızılbulut yapılan çalışmalar ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak;

‘Avrupa Birliği – Türkiye Cumhuriyeti ortaklığında desteklenen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programında yer alan Bafra İş ve İhracatı Geliştirme Projesi 19 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilen başlangıç toplantısı ile Bafra’da danışmanlık ve Teknik destek hizmetleri veren bir yapı olarak hayatına başlamıştır.

BİGEM hizmete başladığı tarihten bu yana birçok firmaya tanı çalışması , İhracat Danışmanlığı ,İş Geliştirme Faliyetleri kapsamında Stratejik Planlama , Pazarlama Planlaması ,Kurumsal Kimlik ve web sitesi çalışmaları, Verimli Üretim Teknikleri (yalın üretim),Finansal Kaynaklara Erişim , Finansal Analizler, Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ve sertifikasını almış olan kursiyerlere iş planlarını hazırlama konusunda Mentörlük desteği verilmiştir. ‘ dedi.

Toplantıya katılan Uzmanlar aktif olarak faaliyet gösterdikleri konular ile ilgili bilgilendirmelerde bulundular.

Finans Uzmanı Sinem Yılmaz ; Bigem bünyesinde firmalara destek verecek olan kalıcı uzmanlara firmaların finansal geçmişlerini analiz ederek gelecekte yapılacak olan aksiyonları planlanmasına yardımcı olacak eğitimler verilmektedir. Bu eğitim ile firmalara Finansal Eğitim Eylem Planı oluşturularak finansal ürün ve hizmetlere yönelik bilgi ve bilincin artırılması amaçlanmaktadır.

Şehir analizi ve gelişimi ile ilgili çalışan Nilay Sayan ; Bafra ve bölgemizin tarih,ekonomik ve kültürel dinamiklerinin analizlerini yaparak hazırlanmakta olan Bafra İş rehberi için yapılan faaliyetlerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Bu rehber ile bölgemizin kültürel gelişimi, ekonomik kalkınması ve geliştirilmesi gereken turizm potansiyelinin artırılarak bölgeye yeni ekonomik kazanımların sağlanması hedeflenmektedir. Ticari ürünlerimizin pazarlanmasında ve tanıtılmasında büyük önem taşıyan bu çalışma ile bölgemizin bir kitap halinde analizi yapılmaktadır.

Proje Uzmanı John Clifford ; BİGEM Projesi kapsamında Bölgeye katkı sağlayacak yeni Proje teklifleri hazırlamakta olup, BİGEM Paydaşlarının mutabık kaldığı yeni projeler ile ilgili başvurular yapılacaktır.

 

Kurumsal Kaynak Planlama Uzmanı Tolga Küçükçınar; BİGEM bünyesinde destek verilen firmaların kendi bünyesinde kullanmış olduğu finansal ,İnsan kaynakları,Müşteri ilişkileri ve stok yönetimi sistemlerinindeki aksaklıkların tespit edilip iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yürütmektedir.Ayrı ayrı kullnılan sistemlerin tek bir veri merkezinden bilgi akışı sağlaması ve raporlanması ile ilgili sistem geliştirilmektedir.

Satış Koordinatörü Murat Beşkök ; İş geliştirme faaliyetlerimiz kapsamında destek verilen firmalarımıza yetkinliklerini arttırmak ve kurumsal gelişmelerine destek vermek amacı ile analizler yapılarak personel eğitimleri yapılmıştır.

Takım Lideri Mike Mann ;  Projemizin Takım Liderliğini yürütmekle birilikte yatırım yapma olanağına henüz erişememiş firmaların üretim kapasitesini geliştirmeye  yönelik faaliyetlerde bulunmaları amacıyla kurulması planlanan Kuluçka Merkezi proje teklifi hazırlanmaktadır.

BİGEM de Gerçekleşen Toplantıya Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Genel Sekreter Talip Şahin, Sanayi ve Dış Ticaret Memuru Alişan Dereci, Bafra İş ve İhracatı Geliştirme Merkezi Takım Lideri(KE1)  Mike Mann, Kobi Uzmanı(KE2) Suha Kızılbulut, Satış ve Pazarlama Uzmanı Jan Cırıl, Iş Geliştirme Uzmanı Nagihan Kara, İhracat Uzmanı Celal Kortan Ersoy, Finans Uzmanı Sinem Yılmaz, Nilay Sayan, Proje Uzmanı John Clifford, Kurumsal Kaynak Planlama Uzmanı Tolga Küçükçınar katıldı.Oktay ZERRİN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri